Heren 1 HHC gaat winterstop in met verlies

Leeuwarden - De Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub hebben in de laatste wedstrijd voor de winterstop een fikse nederlaag geleden.

In de uitwedstrijd tegen Leeuwarden Heren 1 leed Hoogeveen een 8-0 nederlaag. Doordat andere uitslagen in dezelfde klasse ongunstig uitvielen voor de heren van Hoogeveen, zakken zij naar de voorlaatste plaats.

Aanvallend gevaar

Waar Hoogeveen vorige week vooral aanvallend veel gevaar kon stichten tegen De Graspiepers was daar in deze wedstrijd tegen Leeuwarden weinig van te merken. In de hele wedstrijd werd er één strafcorner verdiend en een klein handje vol kansen.

Daarentegen was Leeuwarden heer en meester op het veld. Vooral over de flanken speelde men de verdediging van Hoogeveen helemaal uit elkaar. Het eerste doelpunt was er één uit het boekje, een aanval over de rechterkant van het veld werd voorgetrokken en bij de tweede paal kon er gemakkelijk binnen worden getikt door de spits van Leeuwarden.

Tot aan de rust bleef Leeuwarden de bovenliggende partij, wat resulteerde in een 4-0 ruststand. Alle overige doelpunten vielen uit strafcorners. Het tweede doelpunt verdween via de onderkant van de lat in het net, het derde en vierde doelpunt gingen hard en laag achter keeper Jan van den Berg.

Na de rust beet Hoogeveen meer van zich af en werd spits Martijn de Bondt vaker gevonden, maar echte grote kansen bleven uit. Leeuwarden leunde ietwat achterover en wachtte op fouten van de tegenstander. De 5-0 viel wederom uit een strafcorner, die hard en laag werd verzilverd.

Eretreffer

Hoogeveen ging in het laatste kwartier op zoek naar de eretreffer, zonder resultaat. Leeuwarden strafte de ruimte wel keihard af en liep uit naar een geflatteerde 8-0 overwinning.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de Hoogeveense Hockeyheren. Vanaf aanstaande zondag staan de mannen alweer in de zaal met wedstrijden tegen Roden om 14:50 uur en Dash (Hoogezand) om 16:30 uur. De eerste speelronde vindt plaats in sporthal de Hullen in Roden.

Vorig seizoen behaalden de heren in de zaal een knappe tweede plaats en liepen in de nacompetitie net promotie mis naar de hoogste klasse van het noorden. Dit zaalseizoen gaat men wederom voor de bovenste twee plaatsen. Naast tegenstanders Roden en Dash treffen de Hoogeveners wederom Graspiepers, Steenwijk, Assen en Leeuwarden.