Heren HHC spelen gelijk in knotsgekke wedstrijd

Hoogeveen- De Heren van de Hoogeveense Hockeyclub hebben in een knotsgekke wedstrijd met 6-6 gelijk gespeeld tegen de Graspiepers uit Drachten. Koen Dunsbergen en Martijn de Bondt hadden een groot aandeel in de score middels twee doelpunten. Ook Jonathan was aanvallend op dreef en verzorgde drie assists deze wedstrijd.

Hoogeveen begon slecht en ongeconcentreerd aan deze wedstrijd, waarbij de gasten uit Drachten al binnen tien minuten uitliepen naar 0-3. Na een kwartier spelen leek Hoogeveen wakker te zijn geschud en deed iets terug, 1-3. Doelpuntenmaker Erwan Coq rondde een lange aanval af bij de tweede paal. De Graspiepers bracht de marge later weer op drie via een strafcorner. Hoogeveen vond vlak voor rust zijn tweede doelpunt via Carlo Mulder.
Een fraai backhandschot verdween hard en laag onder de Drachter goalie door en bracht daarmee de ruststand op 2-4.

Terug in de wedstrijd

Na de pauze kwam Hoogeveen helemaal terug in de wedstrijd. Allereerst was het Koen Dunsbergen die de aansluitingstreffer produceerde en het geloof in een goede afloop voor de thuisploeg alleen maar versterkte. Vooral Martijn de Bondt deed in de tweede helft van zich spreken. Binnen tien minuten bracht hij zijn team van een 3-4 achterstand op een 5-4 voorsprong.

De Graspiepers werd in het zadel geholpen door slecht uitverdedigen van Hoogeveen waardoor een kwartier voor tijd de 5-5 op het scorebord verscheen. Daarna soleerde de rechter middenvelder van de gasten vier spelers voorbij en rondde slim af in de korte hoek. Koen Dunsbergen scoorde zes minuten voor tijd zeer terecht de 6-6 eindstand.