Nieuwe heipalen De Kaap zitten in de grond

Hoogeveen - De herstelwerkzaamheden aan de heipalen op De Kaap lopen voorspoedig. Maandag wordt begonnen met de palen in de 'bouwput'. De palen voor de nieuwe vestiging van het Jannes van der Sleedenhuis zitten inmiddels allemaal in de grond.

De nieuwe palen zitten goed in de grond en geven geen problemen. 'Er kon eigenlijk niks misgaan. De palen zijn vooraf gemaakt en worden de grond in gedraaid,' zegt projectontwikkelaar Wout Dekker. Ondertussen moet er eind december/begin januari meer duidelijkheid komen over de nieuwe tijdsplanning voor het project. Dekker: 'We zijn druk bezig om te kijken hoe we de werkzaamheden misschien iets slimmer kunnen aanpakken, maar het heeft natuurlijk ook te maken met de winter. Wanneer we een zachte winter hebben kunnen we doorwerken en de achterstand voor een gedeelte inlopen.'

 

Eerder dit jaar bleken zeshonderd van de duizend prefab heipalen niet goed gehard te zijn door leemlagen in de grond. Daardoor lag het project vanaf eind mei bijna een half jaar stil. Volgens de oorspronkelijke planning zou het project eind volgend jaar klaar zijn geweest. Naast een nieuwe vestiging van het Jannes van der Sleedenhuis komt er op De Kaap ook een parkeergarage en appartementen.