Heren HHC lijden forse nederlaag

Almelo - In de uitwedstrijd tegen koploper Almelo, hebben de heren van de Hoogeveense Hockeyclub een ruime nederlaag geleden. Na een 5-0 ruststand voor de thuisploeg, liep het na rust uit naar een 11-0 overwinning.

In het lustrumweekend van Almelo, dat zijn 90-jarig bestaan vierde dit weekend, had Hoogeveen helemaal niets in te brengen. De eerste vijf minuten ging het spel nog wel op en neer en verdienden beide teams twee strafcorners. De corners van Almelo misten de richting en die van Hoogeveense zijde werden gekeerd door de keeper van Almelo.

Aanvallend was het verschil groot

Vooral aanvallend was het verschil erg groot tussen beide teams. Almelo schakelde veel tussen de linies en zorgde zo voor veel gevaar voor het doel van keeper Jan van den Berg. De thuisploeg scoorde veelal uit velddoelpunten, waarbij Hoogeveen elke keer net een stapje te laat was. Almelo stond na een kwartier spelen op een 2-0 voorsprong. Beide goals werden slim afgemaakt door de spits van de thuisploeg. Hoogeveen probeerde van alles, maar kon geen echte vuist maken in deze wedstrijd. Enkele veelbelovende aanvallen strandden in de laatste fase. Almelo bleef snel in de omschakeling en liep uit naar een comfortabele 5-0 ruststand. In de tweede helft probeerde Hoogeveen met gesloten linies de stand niet te hoog op te laten lopen, maar nadat Almelo nog driemaal trefzeker was, werden de ruimtes weer veel te groot en liep Almelo uit naar 11-0. Het elfde doelpunt was werkelijk de kers op de taart. Een hard schot uit een strafcorner eindigde in de kruising. Zondag speelt HHC thuis tegen De Graspiepers.