Sint en pieten komen aan per trein

Hoogeveen - Sinterklaas en zijn tachtig pieten komen zaterdag aan in Hoogeveen. De goedheiligman arriveert per trein bij het gemeentehuis.

Sint zal daar om 14.00 uur aankomen en wordt verwelkomd door wethouder Jan Steenbergen. Burgemeester Karel Loohuis is volgens organisator Monique Oost op vakantie gestuurd. 'De burgemeesterpiet neemt de leiding drie weken over.'

Monique is al maanden met de voorbereidingen bezig. Dat geldt niet alleen voor de intocht, maar ook voor het vervolgproject op het Klooster van Sinterklaas en de Kluis van Sinterklaas: de Stad van Sinterklaas. De goedheiligman logeert drie weken in Hoogeveen, maar moet voordat hij op het adres is, eerst nog een ronde maken door het centrum van Hoogeveen om iedereen gedag te zeggen en te trakteren op pepernoten.

Kijken bij wereldrecordpoging

Sinterklaas vertrekt voor de rondgang in Hoogeveen vanaf het gemeentehuis eerst naar de Hoofdstraat. Aan het einde van de Hoofdstraat gaat de optocht een klein stukje over de Schutstraat en weer langs de andere kant van de Hoofdstraat terug door het centrum. Bij de Hoofdstraatkerk wordt rechtsaf geslagen en gaat de Sint via de Bentinckslaan naar het Postkantoor om te inventariseren hoe het staat met de wereldrecordpoging van Team Playroll. Via de Van Echtenstraat gaat de Sint via de Hoofdstraat naar Stad De Tamboer, waar hij rond 16.30 uur wordt verwelkomd door de directeur van het theater, Jan Werkhoven.

Stad De Tamboer is onderdeel van de Stad van Sinterklaas, evenals het gebouw van Scala Centrum voor de Kunsten aan de Markt en de Centrale Bibliotheek aan de Willemskade. De 'Stad' opent zondag haar deuren en is geopend tot en met 4 december. De maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag zijn gereserveerd voor scholen.