Grootscheepsweekend: Hoogeveens erfgoed vanaf nu te zien in bibliotheek

Hoogeveen - In 2013 was de eerste Grootscheepsdag. Het was een groot succes. Op zaterdag 7 november brengt de bibliotheek opnieuw een uitgebreid erfgoedprogramma.

Opnieuw dus aandacht voor het water en de scheepvaart in Hoogeveen.

Hoogeveens erfgoed in de bieb

Het Hoogeveens erfgoed (Museum De 5000 Morgen) is verhuisd naar de bibliotheek. Het verhaal van Hoogeveen: afgegraven en opgebouwd. Onder deze noemer heeft de bibliotheek het erfgoed in een modern jasje gestoken. Tijdens Grootscheeps staan de deuren van de bibliotheek open voor iedereen om te horen en te zien wat de toekomstplannen zijn. Naast de vrijwilligers van het museum  zijn ook professionals uit de museale wereld de afgelopen periode betrokken geweest bij het maken van deze plannen.

Programma zaterdag 7 november

In de bibliotheek is zaterdag van alles te beleven. Ook nu weer volop theater, muziek, tal van andere activiteiten en natuurlijk de verhalentafel met Patrick Neumann. Omdat het Open Bedrijvendag is, kan men bovendien een kijkje achter de schermen van de bibliotheek nemen. De dag wordt geopend door wethouder Giethoorn.

Het programma grotendeels:

10.30, 13.30 en 16.00 uur: Theatersportgroep De Klaproos;

10.30, 12.30 en 15.30 uur: Hoogeveense schipperij door Marga Zwiggelaar en Albert Metselaar, en Die Luyden van 't Hooge Veene.

11.30, 13.30 en 15.30 uur: Arend Victorie kijkt door de ogen van de schrijver Albert ten Heuvel naar de oude schipperij;

13.00-15.00 uur: Verhalentafel, presentatie Patrick Neumann en Albert Wolting;

15.00-16.00 uur: Naar zee (4-11 jaar). Familievoorstelling van Dolf Moed;

16.30 uur: Vanaf de waterkant prijsuitreiking.

De toegang is gratis!

Zondag in De Tamboer

Op zondag 8 november gaat de happening door in De Tamboer met een gevarieerd programma. Zo is er muziek van de band Sandlake City en een workshop Kleurrijke vissen knutselen voor kinderen. Bovendien zetten de drie Hoogeveense kunstschilders Gerard van de Weerd, Gijs Kos en Elvira Dik de laatste streken op twee gigadoeken met schepen aan de Alteveerstraat en Schutstraat. Jan Veenstra en de kunstenaars presenteren hun nieuwste boek over de scheepvaart van Hoogeveen: Grootscheeps.

Uitgebreide informatie op: www.grootscheeps.nl en www.bibliotheekhoogeveen.nl