Heren 1 HHC verliest ruim van Twente

Hoogeveen - Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub hebben in de thuiswedstrijd niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Twente.

Waar koploper Ares een paar weken geleden niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, liet Twente er geen gras over groeien. Bij rust was het al 0-5 voor de gasten uit Hengelo. In de tweede helft liep de stand op naar 0-8. Hoogeveen redde in de allerlaatste minuut nog de eer, 1-8.

Het klassenverschil tussen de oostelijke en de noordelijke ploegen wordt steeds beter zichtbaar in de derde klasse. Alle teams uit het oosten bezetten de plaatsen één tot en met vijf en de zes noordelijke teams zullen de strijd tegen degradatie met elkaar aangaan.

Degradatie

Ook in deze wedstrijd tussen Hoogeveen en Twente was vanaf minuut één te zien dat de gasten qua snelheid, techniek en kracht voor liggen op Hoogeveen. De thuisploeg kreeg weliswaar de eerste kans van de wedstrijd. Een lange bal van achteruit bereikte Koen Bouwmeester aan de linkerkant van het veld, zijn schot bracht de keeper van Twente echter niet in verlegenheid.

Hoogeveen kreeg in de zevende minuut een bittere pil te slikken. Keeper Jan v/d Berg kwam één op één te staan met de spits van Twente. Zijn sliding raakte niet de bal maar vol de speler. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Hoogeveen moest 10 minuten met een man minder spelen. Bert Jan Mulder ging als veldspeler proberen de strafbal te keren, dit leek in eerste instantie te lukken maar hij had te vroeg bewogen op de lijn. In de herkansing faalde de aanvoerder van Twente niet, 0-1.

Trefzeker

In de tien minuten zonder keeper en in ondertal wist Twente nog eenmaal trefzeker te zijn, wat de hoop aan Hoogeveense zijde op punten nog niet liet vervliegen. Nadat het team weer compleet was leek het de aansluitingstreffer te gaan maken. Schoten van Martijn de Bondt en Koen Dunsbergen leverden niets op. Waar Hoogeveen het lastig heeft met scoren, liep Twente makkelijk uit naar een 0-5 ruststand.

Kaarten

In de tweede helft strooiden de scheidsrechters iets meer met kaarten om de wedstrijd kort te houden. Twente speelde een vijftal minuten met tien man, maar Hoogeveen kreeg te maken met een onnodige tweede gele kaart waardoor de thuisploeg 25 minuten met een man minder verder moest. In de laatste 12 minuten liep Twente uit naar een 0-8 voorsprong. Hoogeveen redde in de laatste minuut nog de eer. Een schot van Martijn de Bondt kon nog worden gered maar in de rebound was het Bert Jan Mulder die raak schoot.

Zondag 1 november treedt Hoogeveen aan in Heerenveen tegen hekkensluiter Quick Stick.