Heren 1 HHC onderuit tegen Assen

Assen - De Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub hebben een 2-0 nederlaag geleden in de enige Drentse derby die de derde klasse kent. In en tegen HVA uit Assen hielden beide teams elkaar in evenwicht in de eerste helft.

In de tweede helft kwam HVA aan de leiding uit een strafcorner. Hoogeveen drong nog wel aan, maar kreeg een kwartier voor tijd nog een doelpunt te verwerken en kwam deze tegenslag niet meer te boven.

Stijgende lijn doorzetten

Na de winst van vorige week tegen Steenwijk (4-1) wilde Hoogeveen de stijgende lijn door zetten tegen oude bekende Assen. Beide teams zaten vorig seizoen in de vierde klasse, waarin Hoogeveen kampioen werd en Assen promoveerde via de nacompetitie. Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden tussen Hoogeveen en Assen in een 2-2 gelijkspel.

Hoogeveen startte de wedstrijd zonder vaste basisspelers Martijn de Bondt en Tim Luursema en dat bleek achteraf een groot gemis. Vooral aanvallend was HVA veel gevaarlijker dan Hoogeveen. In de eerste helft kreeg de thuisploeg enkele kansen uit een strafcorner en leek men ook aan de leiding te komen. De rechteraanvaller van HVA kon alleen op keeper Van den Berg afgaan, deze verwerkte de bal half hoog en raakte daarbij de voet van de spits die wel koelbloedig afrondde maar de arbitrage ontging de overtreding niet.

Strafcorner

Hoogeveen stelde hier één strafcorner tegenover, het schot van Jonathan Kruk werd gered door de Keeper. In de tweede helft kregen beide teams kans op de openingstreffer. Zo kwam Koen Bouwmeester één-op-één tegenover de keeper van Assen. Hij werd knap naar de buitenkant gedreven en kon zo geen kansrijke voorzet geven. HVA kwam uit een strafcorner aan de leiding, een laag aangesleepte bal kon nog net worden geraakt door de Hoogeveense goalie, maar verdween in het uiterste hoekje van het doel. In het vervolg van de tweede helft probeerde Hoogeveen het wel, maar echt grote kansen bleven uit. Dat het een kwartier voor tijd ook nog 2-0 werd, liet zien dat Hoogeveen toch wel zijn twee vaste basisspelers mistte.

Aanstaande zondag speelt Hoogeveen een thuiswedstrijd tegen Twente. De wedstrijd begint om 14:30 uur aan de Sportlaan.