Heren 1 HHC pakt volle winst tegen Steenwijk

Steenwijk - Na het knappe resultaat van vorige week tegen Ares (1-1) traden de Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub zondag aan tegen Steenwijk. In een zeer enerverend duel was Hoogeveen duidelijk de beste.

Na een vroege 1-0 achterstand lieten de Hoogeveners duidelijk zien dat zij in de derde klasse thuis horen en liepen uit naar een 3-1 voorsprong bij rust. In de tweede helft kwam Hoogeveen al snel op 4-1 en liet de volle winst niet meer uit de handen glippen.

Enkele strafcorners

De eerste kans van de wedstrijd was gelijk raak voor Steenwijk. Uit een strafcorner rolde de bal ietwat ongelukkig onder keeper Van den Berg door en zette daarmee de thuisploeg op 1-0.  Hoogeveen rechtte al snel de rug en kreeg enkele strafcorners. De tweede strafcorner was uiteindelijk doeltreffend. Een slimme slagbeweging van Jonathan Kruk bracht beide teams weer in evenwicht. De gasten lieten Steenwijk het spel maken en reageerden op de vele fouten die de thuisploeg maakte. Meerdere malen kwam Carlo Mulder goed door aan de rechterkant van het veld en gaf halverwege de eerste helft Thijs Bokslag een niet te missen kans. Zijn backhandschot bracht Hoogeveen aan de leiding.

Steenwijk wilde wel, maar liep meerdere malen in het mes van Hoogeveen. De geboden ruimte achter de verdediging werd veelvuldig gebruikt. Bij één van deze uitbraken kwam Erwan Coq goed door vanaf het middenveld en zette Martijn de Bondt in scoringspositie. Ook hij verschalkte de keeper van Steenwijk met een backhandschot, 1-3. In de tweede helft liep Hoogeveen uit naar een 1-4 overwinning. De sterk spelende Koen Dunsbergen sneed naar binnen vanaf links en rondde een lange aanval knap af. Steenwijk speelde vooral tegen zichzelf en moest zelfs een aantal terechte kaarten ontvangen voor commentaar op de leiding.

Gedeelde zevende plek

Aanstaande zondag speelt Hoogeveen wederom een uitwedstrijd. Nu zullen zij aan moeten treden tegen HVA uit Assen. De wedstrijd begint om 14.45 uur. Beide teams staan op de gedeelde zevende plaats met 4 punten uit 4 wedstrijden.