Drienerlo is maatje te groot voor Heren 1 HHC

Hoogeveen - In het weekend waarin de Hoogeveense Hockeyclub haar 50-jarig bestaan vierde, moest de wedstrijd tussen de Heren 1 en Drienerlo de kers op de taart worden.

Desalniettemin haalden de gasten uit Enschede flink uit en vertrokken met de volle winst. Bij rust stond het al 0-4, na de rust liep het ervaren derde klasse team uit naar de dubbele cijfers: 0-10. Waar Hoogeveen vorige week tegen Zutphen nog aardig in de buurt bleef qua stand en kansen, was het dit weekend geheel anders. Drienerlo liet duidelijk zien waar de zwakke plekken liggen van de tegenstander en bleek erg effectief in de omschakeling.

Strafcorner

De 0-1 viel uit een standaardsituatie. Een strafcorner werd hard en iets boven de grond ingeslagen richting keeper Jan van den Berg. Hij kreeg zijn stick er nog tegenaan maar zag de bal toch achter hem in het net verdwijnen. Hoogeveen deed zichzelf net als vorige week aanvallend veel te kort. Zo faalde men 1-op-1 met de keeper andermaal en ook werden enkele strafcorners niet verzilverd. Drienerlo bleef volharden in het eigen spel met hoge druk en de snelle spelverplaatsingen. Op deze manier werd de Hoogeveense verdediging af en toe dol gedraaid, voornamelijk door de twee snelle spitsen. Dat de thuisploeg met 0-4 de rust haalde was helemaal geen schande tegen dit geroutineerde team.

Hoge druk

De tweede helft startte Hoogeveen met hoge druk en kreeg daardoor iets meer vat op de wedstrijd. Dit resulteerde in een grote kans voor Martijn de Bondt maar zijn bal verdween naast. De laatste 20 minuten van de wedstrijd schakelde Drienerlo een versnelling hoger en liep uit naar een 0-10 overwinning. Volgende week staat er andermaal een thuiswedstrijd op het programma tegen het nog ongeslagen Ares uit Apeldoorn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.