Heren 1 HHC start met verlies in derde klasse

Hoogeveen - Na het kampioenschap van vorig seizoen kwamen de heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub zondag voor het eerst sinds 15 jaar weer uit in de derde klasse. In de openingswedstrijd van dit seizoen was Zutphen met 0-3 te sterk.

De gasten gingen rustten met een 0-1 voorsprong. En liepen in de tweede helft uit naar een iets te ruime overwinning.

Subtop van derde klasse

Hoogeveen kon zich met deze tegenstander gelijk meten met de subtop van de derde klasse. In het begin van eerste helft was het verschil tussen beide teams goed te zien. Zutphen had het meeste balbezit en Hoogeveen was genoodzaakt tot verdedigen. Na twintig minuten spelen kwamen de gasten aan de leiding. De eerste grote kans werd meteen verzilverd. Een aanval over de rechterkant van het veld bereikte uiteindelijk de spits van Zutphen. Middels een slimme beweging verschalkte hij keeper Van den Berg en kon makkelijk afronden.

Strafcorner

Na de voorsprong voor de gasten gooide Hoogeveen wat meer schroom van zich af. Koen Bouwmeester kwam na een snelle één twee ineens 1-op-1 te staan met de uitstekende keeper van Zutphen. Zijn schot ging recht op de keeper af en kon worden gered. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans uit een strafcorner. Het schot van Martijn de Bondt ontbeerde kracht,waardoor Hoogeveen met een nipte achterstand ging rusten.

Slordig

De tweede helft bleef de passing van Zutphen wat slordig waardoor Hoogeveen meer kansen kreeg om de verdedigende stellingen te verlaten. Er werden enkele strafcorners verdiend, maar schoten van Jonathan Kruk en een Carlo Mulder werden fraai uit de bovenhoek getikt. Waar Zutphen de eerste helft meer balbezit had, was dat in de tweede helft een stuk minder waardoor het team genoodzaakt was, om op de counter te spelen. Een onderschepping op het middenveld leverde een grote kans op voor de gasten, maar keeper Van den Berg kon redding brengen. In de rebound kwam de aanvoerder van Zutphen aan de bal en hij schoot de gasten vanuit een schier onmogelijke hoek op 0-2.

Hoogeveen zette de tegenstander nog eerder onder druk en kreeg de nodige kansen om terug te komen in de wedstrijd. Tim Luursema zag een schot gekeerd, evenals Erwan Coq kreeg de bal niet achter de goalie van Zutphen.

Koud kunstje

Tien minuten voor tijd gooiden de gasten de wedstrijd in het slot. De spits van Zutphen kon alleen op Van den Berg af, liep om de keeper van Hoogeveen heen, waarbij hij overigens wel een overtreding maakte door hard de stick van de goalie te raken. De bal in het lege doel werken was een koud kunstje.