Vier aanhoudingen in brandonderzoek Hoogeveen

Hoogeveen - De politie heeft vrijdagmiddag nog een vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de branden in Hoogeveen. Het gaat om een vrouw van 24 jaar uit Veenoord. Ook zij wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichtingen in Hoogeveen.

De vrouw is verhoord. Haar rol lijkt beperkt. Daarom is zij zondag vrijgelaten.

Drie verdachten blijven vast zitten

Maandag 31 augustus werd een 39-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij werd afgelopen donderdag voor 14 dagen in bewaring gesteld. Vandaag zijn de twee andere mannelijke verdachten (een 19-jarige man uit Hoogeveen en een 21-jarige man uit Veenoord) voorgeleid. Ook zij zijn voor 14 dagen in bewaring gesteld. Dat betekent dat de rechter commissaris voldoende reden ziet om de verdachten voor het onderzoek langer vast te houden.

Een rechercheteam doet al langere tijd onderzoek naar de brandstichtingen in Hoogeveen, die vermoedelijk zijn toe te schrijven aan meerdere brandstichters. Het aantal verdachten dat nu vast zit ligt op drie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Blijf alert

Ondanks de aanhoudingen blijft de politie alert. De politie doet ook een beroep op inwoners van Hoogeveen om alert te blijven: houdt ogen en oren open en meldt verdachte situaties bij de politie. De meeste branden zijn weliswaar in de nachtelijke uren, maar het is niet ondenkbaar dat een brandstichter zich overdag voorbereid en bijvoorbeeld een locatie verkent.

  • Politie Noord-Nederland via 0900-8844 , bij heterdaadsituaties 1-1-2
  • Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000
  • Meldformulier politie.nl 
  • Via de politie-app

Burgernet

De politie zet in het opsporingsonderzoek ook Burgernet in. Hoewel de meeste branden zich in de nachtelijke uren voordoen en we ons realiseren dat we mogelijk mensen in hun nachtrust storen, kiezen we toch voor dit middel. De ervaring leert ons dat dat vaak veel interessante informatie oplevert. Ook in het brandenonderzoek hebben deelnemers van Burgernet al interessante informatie aangeleverd. Als u niet in uw nachtrust gestoord wil worden door Burgernet, kunt u dit aanpassen in de instellingen van Burgernet. Aanmelden voor burgernet kan op www.burgernet.nl.

Kijk voor meer informatie over het brandenonderzoek op de buurtpagina op politie.nl.