Opnieuw twee aanhoudingen verricht rondom branden Hoogeveen

Hoogeveen - De politie heeft vanochtend opnieuw twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de vele branden in Hoogeveen. Het is de derde aanhouding die is verricht voor de reeks branden.

De twee aanhoudingen gaan over een 19-jarige inwoner van Hoogeveen en een 21-jarige man uit Veenoord. Zij zijn op verschillende plekken in Hoogeveen opgepakt.

Volgens een politiewoordvoerder is het nog onduidelijk of er een verband bestaat tussen de eerste verdachte en de nu opgepakte mannen meldt het Dagblad van het Noorden. 'Dat moet onderzoek nog uitwijzen. We vermoeden dat er wel een verband is tussen de mannen die vanochtend zijn opgepakt, maar zeker weten doen we het niet'. Hij kan niets zeggen over hoe de politie het tweetal op het spoor is gekomen.

Een rechercheteam doet al langere tijd onderzoek naar de brandstichtingen in Hoogeveen, die vermoedelijk zijn toe te schrijven aan meerdere brandstichters. Het aantal verdachten dat nu vast zit ligt op drie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.