Bedrijfsauto in brand gestoken aan Tandarts Schipperstraat

Hoogeveen - In de Tandarts Schipperstraat vond vanmorgen de zoveelste autobrand plaats. Even heerste er maandag opluchting in Hoogeveen na de arrestatie van een 39-jarige man die bij diverse brandstichtingen van de afgelopen tijd betrokken zou zijn.

De bebrijfsauto stond op de kruising van de Tandarts Schipperstraat en de Adriaan Baasstraat. De brandweer heeft de brand geblust en agenten hebben de auto veiliggesteld. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Een getuige had gezien dat het motorcompartiment van de auto in het midden bij de voorbumper in brand stond. De hoek van de Tandarts Schipperstraat werd met linten afgezet in afwachting van technisch onderzoek. Daarvoor moest de auto eerst voldoende afkoelen.

'Brandstichting is een ernstig vergrijp. Openbaar Ministerie, politie en gemeente Hoogeveen nemen de brandstichtingen zeer serieus. Brandonderzoeken zijn in de kern lastige onderzoeken, omdat een deel van de sporen verloren gaat door het verwoestende effect van een brand,' legt de poltie uit.

Meerdere brandstichters

De politie houdt er sterk rekening mee dat verschillende personen verantwoordelijk zijn voor de brandstichtingen. Maandagochtend werd een 39-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen. Sinds eind mei 2015 zijn in Hoogeveen diverse branden geweest. Hij kan in verband worden gebracht met een deel van de brandstichtingen.

Onderzoek

De politie doet er alles aan om de dader of daders van deze brandstichtingen te pakken. Bij de opsporing zijn politiemensen met diverse functies (waaronder een analist, tactisch rechercheurs en forensische brandexperts en de buurtagent) betrokken. Het rechercheteam bestaat uit 12 man, geholpen door specialisten op verschillende gebieden (zoals gedragsdeskundigen en analisten) en er is verhoogd preventief toezicht.

Ook vannacht werd een oproep via Burgernet gedaan om verdachte personen en of situaties te melden.