Oorzaak autobrand aan Asterstraat is nog onbekend

Hoogeveen - In de nacht van zondag op maandag stond in de Asterstraat een auto in brand. Uit forensisch onderzoek bleek dat de oorzaak niet vastgesteld kan worden. Er zijn geen brandversnellende middelen aangetroffen.

Maandagochtend werd een 39-jarige inwoner van ^Hoogeveen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen. Sinds eind mei 2015 zijn in Hoogeveen diverse branden geweest. Hij kan in verband worden gebracht met een deel van de brandstichtingen.

Onderzoek

De politie doet er alles aan om de dader of daders van deze brandstichtingen te pakken. Bij de opsporing zijn politiemensen met diverse functies (waaronder een analist, tactisch rechercheurs en forensische brandexperts en de buurtagent) betrokken. Het rechercheteam bestaat uit 12 man, geholpen door specialisten op verschillende gebieden (zoals gedragsdeskundigen en analisten) en er is verhoogd preventief toezicht. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de branden.

Blijf alert

Ondanks deze aanhouding blijft de politie alert. De politie doet ook een beroep op inwoners van Hoogeveen om alert te blijven: houdt ogen en oren open en meldt verdachte situaties bij de politie. De meeste branden zijn weliswaar in de nachtelijke uren, maar het is niet ondenkbaar dat een brandstichter zich overdag voorbereid en bijvoorbeeld een locatie verkent.