Politie houdt Hoogevener aan als verdachte in brandonderzoek

Hoogeveen - De politie heeft maandagochtend een 39-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen.

 Sinds eind mei 2015 zijn in Hoogeveen diverse branden geweest. De verdachte kan in verband worden gebracht met een deel van de brandstichtingen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Een rechercheteam doet al langere tijd onderzoek naar de brandstichtingen in Hoogeveen. Sinds eind mei gaat het om 20 brandstichtingen. De politie houdt er sterk rekening mee dat er meerdere brandstichters actief zijn. Daarom is het onderzoek opgedeeld in verschillende deelonderzoeken. De aanhouding van deze verdachte heeft betrekking op één van die deelonderzoeken. De politie is de Hoogevener op het spoor gekomen dankzij toezicht en rechercheonderzoek.

Blijf alert

Ondanks deze aanhouding blijft de politie alert. De politie doet ook een beroep op inwoners van Hoogeveen om alert te blijven: houdt ogen en oren open en meldt verdachte situaties bij de politie. De meeste branden zijn weliswaar in de nachtelijke uren, maar het is niet ondenkbaar dat een brandstichter zich overdag voorbereid en bijvoorbeeld een locatie verkent.