Oorzaak brand Hoogeveen nog niet vast te stellen

Hoogeveen – Aan Het Lage Holt in Hoogeveen zijn vrijdagavond twee garages in vlammen opgegaan. De oorzaak is nog niet vast te stellen, meldt de politie.

Onder de carport stond een auto. Mogelijk is de brand daar aangestoken. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Bij de buren liep de emotie hoog op. De brandweer kon voorkomen dat de twee vrijstaande woningen waartussen de garages stonden, in brand vlogen.

Via Burgernet is een oproep verspreid om uit te kijken naar verdachte personen.

Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten verschaffen, meldt de politie zaterdagmiddag. Er zijn sporen voor nader onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. Dat onderzoek zal enige tijd in beslag nemen.

Het technisch onderzoek aan Het Lage Holt is klaar. Het is volgens de politie op dit moment niet te bewijzen waardoor de brand nu precies is ontstaan. De politie neemt deze brand wel mee in het lopende onderzoek naar de branden in Hoogeveen. Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek.

De laatste jaren branden in Hoogeveen en omgeving regelmatig auto's uit. In dit dossier een overzicht van de berichtgeving.