Politie denkt aan meerdere brandstichters

Hoogeveen - De politie houdt er sterk rekening mee dat verschillende personen verantwoordelijk zijn voor de reeks brandstichtingen in Hoogeveen.

Daarom is het onderzoek opgedeeld in verschillende deelonderzoeken. Elk deelonderzoek richt zich op brandstichtingen die bij elkaar zouden kunnen horen. Ook afgelopen week was het weer raak. In de nacht van woensdag op donderdag werden een zonnescherm en bankje door brand vernield. Woensdagochtend kwam daar nog een bankje bij.

Inzet burgernet

'Juist omdat brandonderzoeken lastige onderzoeken zijn, is de hulp van inwoners van Hoogeveen hard nodig. We doen expliciet een beroep op hen bij buurtonderzoek en bij de inzet van Burgernet. Maar ook daarbuiten is de hulp van burgers zeer welkom. Wees alert: houdt ogen en oren open en bel meteen de politie via 112 wanneer u onraad vermoedt. De meeste branden zijn weliswaar in de nachtelijke uren, maar het is niet ondenkbaar dat een brandstichter zich overdag voorbereidt en bijvoorbeeld een locatie verkent. Alle informatie kan helpen in het onderzoek. Kleine puzzelstukjes maken uiteindelijke een complete puzzel, dus schroom niet om contact op te nemen met de politie', aldus de politie.

De politie zet in het opsporingsonderzoek ook Burgernet in. 'Hoewel de meeste branden zich in de nachtelijke uren voordoen en we ons realiseren dat we mogelijk mensen in hun nachtrust storen, kiezen we toch voor dit middel. De ervaring leert ons dat dat vaak veel interessante informatie oplevert. Ook in het brandenonderzoek hebben deelnemers van Burgernet al interessante informatie aangeleverd. Wie niet in zijn of haar nachtrust gestoord wil worden door Burgernet, kan dit aanpassen in de instellingen van Burgernet.'