Nog een bankje in brand in Hoogeveen

Hoogeveen – Nadat er dinsdagavond een brandje was aan de Alteveerstraat, waar een zonnescherm in brand stond, en er afgelopen nacht een bankje brandde aan de Zuidwoldigerweg, staat er woensdagmorgen een bankje aan de Kaag in de fik.

Dinsdagavond laat ontdekte een voorbijganger een brandje bij een bedrijfspand aan de Alteveerstraat. Een uitklapbaar zonnescherm stond in brand. De voorbijganger bluste direct het vuur en waarschuwde de politie.

Later die nacht kregen agenten een melding dat op de Zuidwoldigerweg een bankje in brand stond. Met behulp van een brandblusser wisten agenten het vuur te blussen. Naar beide branden, die vermoedelijk zijn aangestoken, wordt onderzoek gedaan.

Woensdagmorgen rond 9.00 meldde de politie dat een bankje aan de Kaag vermoedelijk in brand is gestoken.

Direct na alle drie de brandjes werd Burgernet ingezet. De deelnemers van Burgernet werd gevraagd om eventueel verdachte situaties door te geven. Daarnaast werd een oproep gedaan om beeldmateriaal in te leveren bij de politie. Wie informatie heeft over deze branden of iets heeft gezien, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Hoogeveen wordt sinds vorig voorjaar geteisterd door branden. Vorig jaar ging het voornamelijk om autobranden, dit jaar om veel andere zaken zoals containers, aanhangers, coniferen, huisraad et cetera. De politie tast nog volledig in het duister wie verantwoordelijk is voor de branden. Steeds weer wordt een dringende oproep gedaan aan burgers die mogelijk belangrijke informatie hebben, om zich te melden.