‘Einde onderzoeksfase nadert’

Hoogeveen - Door ernstige problemen met de heipalen ligt de bouw van project De Kaap al bijna twee maanden stil. Het zorgt voor een trieste aanblik van het terrein.

Niets wijst erop dat de werkzaamheden in de bouwput binnenkort zullen worden hervat. Vrijdagmorgen vond ter plekke nog een overleg plaats tussen alle betrokken partijen, waardoor geen commentaar kon worden gegeven op de kwestie. De enige boodschap die kon worden losgepeuterd: ‘Het einde van de onderzoeksfase nadert.’ Projectleider Henk-Jan Overmars van WVG Ontwikkeling liet verder nog weten: ‘Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de palen op dieper niveau. Het onderzoek loopt nog volop, waardoor er nog geen directe conclusies getrokken kunnen worden.’

 

Heipalen blootgelegd

 


De heiproblemen kwamen eind mei tijdens een controle aan het licht, waarna WVG ontwikkeling (opdrachtgever en directievoerder van het bouwplan) gelijk een onderzoek is gestart. In eerste instantie was de verwachting medio juni het lek boven te hebben en vanaf dat moment het werk te kunnen hervatten. Ondertussen zijn zo’n zeven weken verstreken en is het nog altijd angstvallig stil op het megabouwterrein. Vooral voorbijgangers speculeren er lustig op los. Met name de aanblik van de heipalen geeft hen weinig vertrouwen. Zo’n zestig heipalen zijn voor het onderzoek blootgelegd.

 

Planning

 

De Kaap is een omvangrijk bouwproject, bestaande uit een parkeergarage en appartementen. In totaal zijn meer dan duizend heipalen de grond in gegaan.
Inhalen
De planning was dat het miljoenenproject in het najaar van 2016 zou kunnen worden opgeleverd. Dat lijkt op voorhand al lang niet meer haalbaar.