Heren 1 HHC lijdt nipte nederlaag tegen Hardenberg

Hardenberg - Na het ongeslagen binnenhalen van het kampioenschap door de Heren 1 van HHC vorige week, was nummer twee Hardenberg afgelopen zondag nipt te sterk door met 1-0 van Hoogeveen te winnen.

In een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Hoogeveen wel de betere kansen kreeg, was het de thuisploeg die vlak voor tijd Hoogeveen voor de eerste keer met lege handen liet staan deze competitie.

Vol op de counter

Hoogeveen speelde deze wedstrijd vol op de counter maar kreeg veel meer kansen dan Hardenberg. Zo mocht Jordy Otten tot tweemaal toe aanleggen uit een strafcorner maar keeper Karsten Roelfsema bleek een niet te passeren horde deze middag. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de eerste grote kans. Bij een actie over de rechterkant werd Hardenberg speler Wouter Verlaan hard op de stick geslagen en hij verdiende daarmee een strafcorner. Uit deze corner leek een doelpunt te gaan vallen, ware het niet dat de linkerspits in zijn actie de bal controleerde met de voet.

Hetzelfde spelbeeld

De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Hardenberg mocht het spel maken en Hoogeveen reageerde daar op. Vlak voor rust kreeg Hoogeveen uit een strafcorner de grootste kans om op voorsprong te komen. Een corner over veel schijven kwam terecht bij Carlo Mulder, zijn schot verschalkte de keeper maar aanvoerder Jaurik Roelfsema van Hardenberg bracht op de lijn redding.

De tweede helft speelde Hoogeveen wat verder naar voren en bracht Martijn de Bondt in als diepere spits. Door deze verandering kreeg Koen Bouwmeester als spelmaker veel meer ruimte. Een backhandschot van Carlo Mulder werd fraai uit de bovenhoek gered door de goalie van Hardenberg. En aan de andere kant moest keeper Jan van den Berg een sleeppush ook uit de bovenhoek tikken.

Kwartje valt verkeerde kant op

Het leek uit te lopen op een gelijkspel. Toch bleek dit uiteindelijk anders te lopen voor Hoogeveen en viel dit keer het kwartje de andere kant op, want vier minuten voor tijd ging de linksbuiten van Hardenberg op avontuur. Via de voeten van een verdediger van Hoogeveen kreeg hij de bal weer wat gelukkig in zijn bezit en deze faalde één op één met Van den Berg niet. Hoogeveen zette nog wel aan en verdiende nog een strafcorner vlak voor tijd. Martijn de Bondt schoot deze bal een metertje naast het doel.

Successeizoen zit erop

Door deze overwinning van Hardenberg zijn zij uiteindelijk tweede geworden achter Hoogeveen en gaat Hardenberg proberen promotie te bewerkstelligen in de nacompetitie. Voor Hoogeveen zit het successeizoen erop en zal men volgend seizoen voor het eerst in vijftien jaar weer in de derde klasse uitkomen.