Heren 1 HHC is ongeslagen kampioen

Hoogeveen - Met nog één speelronde te gaan hebben de heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub het kampioenschap binnengehaald. Door een 8-3 overwinning op HCSO uit Stadskanaal keren de mannen sinds vijftien jaar weer terug in de derde klasse.

Halverwege het seizoen stond Hoogeveen voor het eerst alleen bovenaan de ranglijst en hebben de koppositie ongeslagen weten te behouden.

Slapjes

Hoogeveen begon de wedstrijd tegen HCSO wat slapjes en kwam binnen vijf minuten op achterstand. Vanaf het beginsignaal lieten de gasten uit Stadskanaal het initiatief aan Hoogeveen maar sloegen bij de eerste counter gelijk toe. Aanvoerder Tim Luursema  bracht Hoogeveen binnen tien minuten weer langszij door een fraaie solo langs vier spelers doeltreffend af te ronden. Hiermee leek de lichte spanning voor het aanstaande kampioenschap ook gelijk af te nemen en werd de passing gelijk veel nauwkeuriger.

Voorsprong

Na twintig minuten spelen bracht Antoine Veringa, Hoogeveen op een 2-1 voorsprong. Een lange aanval door de as van het veld kon bij de tweede paal slim worden verlengd door Veringa die daarmee zijn eerste van de middag mocht aantekenen. HCSO bleef spelen op de counter maar deze werden al vroeg in de kiem gesmoord. Jordy Otten scoorde vijf minuten voor de rust uit een strafcorner zijn vijfde treffer van het seizoen. HCSO kwam na de 3-1 nog wel gevaarlijk opzetten, maar vond tot tweemaal toe keeper Jan van den Berg op hun weg. Na rust gingen de gasten uit Stadskanaal veel aanvallender spelen waardoor de snelle vleugelspitsen, Carlo Mulder en Thijs Bokslag veel meer ruimte kregen. Door deze ruimte goed te benutten verdiende Hoogeveen een strafbal. Dit buitenkansje werd verzilverd door Bert Jan Mulder en bracht Hoogeveen daarmee op 4-1.

Traktatie

Hierna werd het publiek getrakteerd op snelle aanvallen van Hoogeveen waarbij het vijfde doelpunt van de thuisclub een fraaie was. Veringa sloeg in de rebound een half hoge bal knap uit de lucht in het dak van het doel. Ook Martijn de Bondt pikte zijn doelpuntje mee deze middag, bij een aanval over de rechterkant verlengde hij de bal via de binnenkant van de paal tot doelpunt.

Na de 6-1 leek de pijp een beetje leeg bij de aanstaande kampioen. HCSO kreeg binnen vijf minuten drie grote kansen, waarbij de laatste kans uiteindelijk ook de Hoogeveense goalie te machtig was. Hierna zette Hoogeveen nog even aan en liep via nog een strafbal van Bert Jan Mulder en andermaal een halve volley van Veringa uit naar 8-2. Dat HCSO in de laatste minuut nog 8-3 maakte deed niets af aan de feestvreugde die uitbarstte na het laatste fluitsignaal.

Laatste wedstrijd

Hoogeveen speelt volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Hardenberg. Voor Hoogeveen staat er prestige op het spel om ook in de laatste wedstrijd ongeslagen te blijven. Hardenberg vecht nog voor de tweede plaats. De wedstrijd begint om 14:30 uur op Sportpark  De Boshoek in Hardenberg.