HHC heeft kampioenschap voor het grijpen

Hoogeveen - De heren 1 van de Hoogeveense Hockey club spelen zondag in de één na laatste speelronde van de competitie tegen HCSO uit Stadskanaal. Bij winst van de Hoogeveners is het kampioenschap een feit.

Mocht het een gelijkspel worden, dan kan zeer waarschijnlijk alsnog de kurk van de fles want het doelsaldo van HHC is 22 doelpunten in het voordeel van de Hoogeveners. De wedstrijd van begint om 14.30 uur aan de Sportlaan te Hoogeveen.

Seizoen

Waar Hoogeveen eerder dit seizoen al een ticket voor de nacompetitie kon grijpen ging het toen helemaal mis door in de voorcompetitie tweemaal op rij te verliezen van Salland en Hardenberg. In de reguliere competitie hebben de hockeyheren nog geen wedstrijd verloren en staan ze daardoor vijf punten los op nummer twee Emmen en zes punten voor op HVA uit Assen.
Hoogeveen speelt zondag tegen rode lantaarndrager HCSO die dit seizoen niet verder kwamen dan drie gelijke spelen. De uitwedstrijd in Stadskanaal werd overtuigend gewonnen door de mannen van coach Francoise de Die le Clerq. Zij heeft de ploeg binnen drie jaar opgebouwd naar een team dat meespeelt voor de titel en ze wil volgend seizoen een stapje hogerop door een stabiele middenmoter te worden.

Verloren

Hoogeveen heeft dit seizoen weinig punten verloren tegen de teams buiten de top 3. In de belangrijke wedstrijden tegen Emmen en HVA Assen werd er in de eerste helft van de competitie tweemaal gelijk gespeeld, echter werd er in de tweede helft van de competitie in de uitwedstrijd bij Emmen knap gewonnen met 3-4. Dat HVA nog een puntje afsnoepte van Hoogeveen betekende dat de Hoogeveners niet al in de vorige speelronde kampioen geworden zijn.
Zondag is het team zo goed als compleet. Alleen Robert Roos ontbreekt wegens werkverplichtingen. Mocht er gewonnen worden, dan is HHC voor het eerst sinds 15 jaar kampioen bij de heren senioren.