Moestuinieren met een glimlach

Je eigen groente kweken is populairder dan ooit. Ouders zijn enthousiast en zelfs kinderen leren hoe groenten groeien. Wie vindt het nou niet geweldig om uiteindelijk die heerlijke verse, onbespoten groenten uit eigen tuin op je bord te krijgen?!

Om gemotiveerd te blijven en ook daadwerkelijk succesvol te oogsten, kun je wel wat begeleiding gebruiken. Katja Schrijver en Caroline Frenken zijn daarom begin 2014 gestart met Rauwdouwers. Met de moestuinpakketten van deze webwinkel leer je zelfstandig moestuinieren. Ieder pakket bevat zaden voor één groente, zaaibenodigdheden en het Rauwdouwersboekje. Hierin staan naast duidelijke instructies ook moestuintips, puzzels en een lekker recept.

Zaaien met een glimlach

'We voegen elke maand een nieuwe groente toe aan het huidige assortiment', zegt Caroline. Op dit moment kun je een keuze maken uit 17 verschillende groenten en kruiden, die allemaal net iets uitdagender zijn dan bijvoorbeeld radijs en rucola. Met de aantrekkelijke illustraties van Caroline en namen als Baldadige Doperwt en IJzersterke Spinazie, begin je al met een glimlach aan het zaaien.

Caroline en Katja kweken al jaren samen met hun kinderen en in de schooltuin hun eigen groenten. 'Kinderen willen graag alles zelf doen en concentreren zich op 1 taak tegelijk. We hebben daarom een concept ontwikkeld waarmee moestuinieren leuk, overzichtelijk en goed te doen is', aldus Caroline.

Iedere maand zaai je één groente. In de vorm van een uitgebalanceerd abonnement zaai je het hele jaar door zowel binnen als buiten. Met het moestuinabonnement krijg je een jaar of halfjaar lang, elke maand het Rauwdouwersboekje thuisgestuurd. Hierin tref je de zaden die je op dat moment kunt zaaien. Uiteraard zijn de pakketten ook los te verkrijgen. Je kunt het zo klein of groot maken als je zelf wilt. Of je nu een tuin hebt of alleen een balkon of dakterras, moestuinieren kan overal.

Abonnees worden ondersteund met moestuintips, uitdagende proefjes en quizjes per mail.