Heren 1 HHC houden HVA Assen op afstand

Hoogeveen - In een wedstrijd die twee gezichten kende, hebben Hoogeveen en HVA uit Assen met 2-2 gelijkgespeeld.

Na een sterke eerste helft leidde Hoogeveen met 2-0 bij de rust. In de tweede helft zette HVA volledige druk naar voren en kwam daardoor geheel terug in de wedstrijd, maar verder dan een puntendeling kwamen beide teams niet, 2-2.

Officieus kampioen

Bij winst van Hoogeveen deze middag zou het officieus kampioen kunnen worden. HVA kreeg vanaf het begin het initiatief en kon daar maar lastig mee omgaan. Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg aan de leiding. Een actie over de linkerkant van het veld kwam via Koen Bouwmeester voor het doel, waar Antoine Veringa met een buikschuiver de bal achter de Assense goalie werkte.

Beste van het spel

Gedurende de eerste helft had Hoogeveen het beste van het spel en kwam HVA één keer door de compacte verdediging heen van de thuisploeg. De gasten kwamen ook tot scoren maar dat doelpunt werd afgekeurd. Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft kwam Carlo Mulder in balbezit. Via een bekeken backhand schot verdubbelde hij de voorsprong voor de Hoogeveners.

Alles op alles

Na de rust zette de gasten alles op alles om de laatste kans op de titel levend te houden. Door middel van 3 spitsen continu rond de cirkel van Hoogeveen te houden, werden de ruimtes erg groot en maar lastig te belopen waardoor HVA meer in hun eigen spel kwam.

Echte uitgespeelde kansen kwamen er niet maar HVA verdiende maar liefst zes strafcorners in de tweede helft. De eerste twee daarvan werden gepromoveerd tot een doelpunt. Bij het eerste doelpunt raakte keeper Jan van de Berg ietwat ongelukkig de bal waardoor hij in de korte hoek verdween. En het tweede Assense doelpunt werd van richting veranderd en ging via de onderkant van de lat over de doellijn.

Eenmaal dichtbij overwinning

Hoogeveen was nog éénmaal dichtbij de overwinning maar dat schot kon worden gered. Drie minuten voor tijd was de grootste kans op de overwinning toch voor HVA. Een strafcorner werd half hoog richting de rechterhoek gepusht maar daar redde Bert Jan Mulder met een goede reflex het punt voor Hoogeveen.

Zes punten voor

Door deze puntendeling staat Hoogeveen nog steeds zes punten voor op HVA uit Assen en 5 punten op de nieuwe nummer twee Emmen. Door de vele feestdagen staat de volgende wedstrijd van Hoogeveen pas gepland op 31 mei. Dan is hekkensluiter HCSO uit Stadskanaal de tegenstander om 14:30 uur aan de Sportlaan. Bij winst is het kampioenschap voor Hoogeveen zo goed als zeker binnen.