Heren 1 HHC boeken ruime overwinning op Salland

Hoogeveen- Met een ruime 5-1 overwinning op laagvlieger Salland is Hoogeveen nog altijd ongeslagen dit seizoen.

Op voorhand mocht er een overwinning verwacht worden tegen Salland. Toch heeft Hoogeveen het vaak lastig met ploegen die spelen op de counter. Hoogeveen kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Een individuele actie van Antoine Veringa resulteerde in een zeer fraai backhand schot dat eindigde in de kruising achter de goalie van Salland. Binnen enkele minuten kon Hoogeveen alweer opnieuw beginnen. Het team leek even niet bij de les waar Salland goed van profiteerde. Een aanval over de rechterkant van het veld kwam uiteindelijk uit op de kop van de cirkel waar een schot gelost werd, keeper Van den Berg redde deze inzet maar in de rebound was hij kansloos, 1-1.

Ongelukkig

De thuisploeg speelde wat ongelukkig in de passing en had moeite elkaar te vinden. Dit kwam mede doordat Salland de linies goed gesloten hield.  Tien minuten voor de rust kwam Hoogeveen toch weer aan de leiding. Uit een van de verdiende strafcorners was het Erwan Coq die in de rebound hard raak schoot. De 2-1 betekende ook de ruststand. Na de rust zette Hoogeveen gelijk druk waardoor Salland het opbouwen totaal onmogelijk werd gemaakt. Toch duurde het nog een kwartier voordat de voorsprong uitgebreid kon worden. Een snelle aanval over de linkerkant via Thijs Bokslag, Jonathan Kruk en Koen Bouwmeester leverde een 100 procent kans op voor Carlo Mulder. Hij liet het buitenkansje niet liggen en scoorde in de korte hoek.

Veilige haven

Spits Antoine Veringa bracht Hoogeveen helemaal in veilige haven door de 4-1 voor zijn rekening te nemen. Hij omspeelde de keeper en scoorde in de lange hoek. Dit was zijn laatste actie van de wedstrijd. Zijn publiekswissel bracht Robert Roos binnen de lijnen, die drie minuten voor tijd ook nog zijn goaltje mee mocht pikken. Door deze winst staat Hoogeveen zes punten voor op nummer twee HVA uit Assen. Echter heeft Hoogeveen wel twee wedstrijden meer gespeeld. Aankomend weekeinde is Hoogeveen vrij en gaat HVA op bezoek bij Salland in Raalte. Op zondag 26 april staat dan de topper tussen beide teams op het programma in Hoogeveen. Mocht Hoogeveen die wedstrijd winnen dan komt de titel erg dichtbij.