Heren 1 HHC pakken volle winst in topper tegen Emmen

Emmen - Na het onnodige puntverlies van vorige week tegen Eemsmond stond deze week de topper tegen Emmen op het programma voor de Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub. Hoogeveen startte de wedstrijd erg sterk en kwam binnen een kwartier op een 0-2

Nog voor de rust counterde Emmen zich geheel terug in de wedstrijd, 2-2. Na de rust kwam Hoogeveen wederom aan de leiding, weer was het de thuisploeg die zich weer terug in de wedstrijd knokte. Daar was dan toch Jonathan Kruk die met zijn schot de overwinning binnensleepte voor Hoogeveen.

Koploper

Hoogeveen is nog steeds de koploper maar zag HVA uit Assen vorige week twee punten dichterbij komen waardoor zij nog drie punten achterstaan op Hoogeveen met een wedstrijd minder gespeeld. Emmen als nummer drie draait na de winterstop wat stroever met twee nipte verliespartijen. In deze Drentse derby heeft Hoogeveen het altijd lastig waarbij het thuisvoordeel voor Emmen zeker meespeelt, maar ook qua vechtersmentaliteit blijft de thuisploeg gaan tot aan de laatste seconde.

Hoogeveen begon deze wedstrijd met een aantal wijzigingen. Zo begon Kevin Haar in plaats van Tim Luursema, de aanvoerder had lichte rugklachten. Koen Dunsbergen kreeg deze week de kans om vanaf het beginsignaal zijn kwaliteiten te laten zien. Dat deed hij gelijk na vijf minuten, bij de eerste kans van Hoogeveen, was het gelijk raak. Een aanval over de rechterkant bereikte deze Dunsbergen op de kop van de cirkel. Met een subtiel lobje over de uitgekomen keeper van Emmen scoorde hij zijn allereerste doelpunt voor Hoogeveen, 0-1.

Ook kans nummer twee betekende een doelpunt. Antoine Veringa ging goed door aan de linkerkant en sneed naar binnen om zo een goede schotpositie te krijgen. Zijn harde forehand schot verdween onder keeper Gilles van Emmen door en bracht Hoogeveen op een 0-2 voorsprong. Hierna volgden er nog enkele strafcorners voor de gasten maar Jordy Otten had zijn vizier niet op scherp staan. Nog voor de rust werd Emmen sterker en sterker. Hoogeveen kwam allereerst nog goed weg doordat de laatste man van de thuisploeg een strafbal naast schoot. Emmen had deze misser al snel verwerkt en kwam uit een strafcorner op 1-2. En met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft stond het weer helemaal gelijk. Een pijlsnelle counter werd hard en hoog binnen geslagen buiten bereik van keeper Van den Berg.

Beste kansen

In de tweede helft golfde het spel op en neer en had Emmen iets meer de overhand. Het positieve voor Hoogeveen was dat zij veruit de beste kansen kregen. Thijs Bokslag kreeg een goede schietkans maar zag zijn schot gekeerd worden. Carlo Mulder bracht de gasten wederom aan de leiding. Een goede steekpass van Veringa zette Mulder 1-op-1 met de keeper, met één stap aan de cirkel schoot hij de bal onder Gilles door.

De spanning bleef in de wedstrijd en daardoor bleef Emmen hoop houden. Met nog acht minuten op de klok kwam de thuisploeg voor de tweede keer op gelijker hoogte. Een strafcorner kwam uiteindelijk na een aantal schijven aan bij de linkerspits. Zijn schot kon niet worden gekeerd. Emmen bleef vechten voor zijn vierde treffer maar Hoogeveen hield stand. Vier minuten voor tijd viel de toch wel bevrijdende treffer voor Hoogeveen. Antoine Veringa maakte een lange individuele actie en kwam uit aan de rechterkant op de kop van de cirkel. Zijn schot in de verre hoek zou net naast zijn gegaan, ware het niet dat daar Jonathan Kruk als een duveltje uit een doosje de bal binnen werkte. Hoogeveen sloot de linies en gaf Emmen totaal geen ruimte meer om tot een goede schietkans te komen.

Door deze winst blijft Hoogeveen aan kop en zag ook HVA uit Assen dit weekend winnen van HCSO uit Stadskanaal, daardoor blijft het gat nog steeds drie punten. Emmen is door dit derde verlies uiteindelijk zo goed als kansloos voor de titel. Hoogeveen speelt zondag over een week thuis tegen Salland. De wedstrijd aan de Sportlaan begint om 14.30 uur.