Heren 1 HHC lijdt onnodig puntverlies

Hoogeveen - Na de overwinning van vorige week thuis tegen Hardenberg (2-1), speelden de Heren 1 van de Hoogeveense Hockey club wederom een thuiswedstrijd. Deze week was Eemsmond uit Delfzijl de tegenstander.

Eerder dit seizoen won Hoogeveen relatief eenvoudig met 1-4 van de gasten maar thuis won Hoogeveen nog nooit van deze tegenstander. Zo ook deze middag niet. Eemsmond kwam tweemaal aan de leiding in de eerste helft, toch gingen beide ploegen de rust in met een stand van 2-2 op het scorebord. Een kwartier voor tijd leek Hoogeveen de volle buit te pakken te hebben door op voorsprong te komen maar de gasten counterden zichzelf naar een puntendeling (3-3).

Volledige selectie

Met een nagenoeg volledige selectie startte Hoogeveen de derde wedstrijd na de winterstop. Nadat medekoploper Emmen vorige week punten verspeelde tegen Assen, lijkt laatstgenoemde nog de enige concurrent voor de titel voor Hoogeveen. Om deze voorsprong op de ranglijst vast te houden diende er gewonnen te worden van Eemsmond, maar dat liep iets anders. Hoogeveen startte de wedstrijd goed en creëerde enkele gevaarlijke kansen. Vooral Carlo Mulder, die vanaf de linkerkant speelde, was lastig te bestrijden voor Eemsmond. Er ontstonden kansen voor Hoogeveen. Zo miste Jordy Otten uit een strafcorner en Antoine Veringa zag zijn backhandschot voor het doel langs gaan.

Waar de thuisploeg de wedstrijd onder controle leek te hebben, kwam Eemsmond uit het niets op voorsprong. Uit een strafcorner schoot de linkerspits simpel raak onder keeper Van den Berg door. Hoogeveen liet zich er niet door uit het spel halen, maar speelde in een te laag tempo waardoor echt uitgespeelde kansen zich niet voor deden. Toch kwam de thuisploeg langszij, via een goede individuele actie over de rechterkant van Veringa, die met een harde voorzet Koen Bouwmeester bereikte. Hij verlengde de bal over de doellijn achter de keeper van Eemsmond.  Nog geen minuut later kon Hoogeveen weer helemaal op nieuw beginnen. Een snelle counter leverde een schotkans op voor de spits van de gasten. Zijn slimme schot verdween net langs de keeper van Hoogeveen en bracht de stand op 1-2.

Vlak voor de rust was het een één-tweetje tussen Jonathan Kruk en Martijn de Bondt die samen een zeer doelrijpe kans opzetten. Goed doorkomen van De Bondt over de achter lijn, waarnaar hij aanvoerder Tim Luursema bediende en deze schoot zonder aarzelen de 2-2 ruststand binnen.

Laag tempo

In de tweede helft speelde Hoogeveen nog steeds in een te laag tempo en er werden op het middenveld en in de verdediging kleine foutjes gemaakt waardoor de gasten gemakkelijk in de wedstrijd konden blijven en zo kansen kregen om meer uit deze wedstrijd te halen. Toch was het Hoogeveen dat brutaal de leiding nam. De voorsprong werd behaald middels het benutten van een strafcorner. Via Jordy Otten kwam de bal bij Luursema uit. Zijn schot kon worden gered, maar in de rebound was Jonathan Kruk er als de kippen bij en de bal met een lopje over de liggende keeper heen schoot (3-2).

Waar Hoogeveen misschien de deur dicht had moeten gooien om de drie punten over de streep te trekken, werd er door de aanvallers van Hoogeveen naarstig gezocht naar de bevrijdende vierde treffer. Op deze manier golfde het spel op en neer en werd het een spannend slot van deze wedstrijd. Keeper Van den Berg redde knap op een hard backhandschot van de linkerspits van Eemsmond. Toch moest hij vijf minuten voor tijd het antwoord schuldig blijven toen diezelfde spits de keeper van Hoogeveen omspeelde en in de verre hoek raak schoot.

Veringa schoot twee keer nipt over, Hoogeveen had kansen op meer. Ook Carlo Mulder en Martijn de Bondt konden de overwinning nog binnen halen maar ook zij hadden het vizier niet op scherp staan deze middag. Door dit puntverlies heeft Hoogeveen nog 3 punten voor op Assen, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Zondag spelen de heren een uitwedstrijd in en tegen Emmen. De wedstrijd op sportpark Meerdijk begint om 14.30 uur.