Water Natuurlijk wil kantoor waterschap in Meppel behouden

Meppel - Water Natuurlijk wil dat de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland zich na de voorgenomen fusie zich vestigen in Meppel.

Water Natuurlijk is in 2008 opgericht door diverse natuur- en recreatieorganisaties zoals Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland en de Milieufederaties. Bij de verkiezingen in 2008 was Water Natuurlijk landelijk de grootste partij.

Water Natuurlijk heeft tegen de fusie van de waterschappen gestemd, omdat het door een mega-waterschap van Assen tot Deventer de betrokkenheid met de inwoners dreigt kwijt te raken. Water Natuurlijk zet zich in om de binding met het gebied te behouden. De partij vindt het voor de werkgelegenheid in de regio belangrijk dat het fusiewaterschap zich vestigt in Meppel.

Onlangs presenteerde de partij de kandidaten voor de verkiezingen van 18 maart voor het bestuur van  waterschap Reest & Wieden. Deze kandadaten zijn: Obe Brandsma, Wanneperveen (lijsttrekker), Paul van Eijk (Ruinen), Geertje Veenstra (Kalenberg), Albert Kerssies (Beilen), Henk Wiebe van der Meulen (Ruinen), Cees Slottje (Hoogeveen), André Westerdijk (Beilen) en Wouter de Ruijter (De Wijk).