Heren 1 HHC gaan in slotseconde ten onder

Drachten - In de subtopklasse van de noordelijke zaalcompetitie stond de topper tussen De Graspiepers uit Drachten en de Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub op het programma. Na vier duels staan beide teams met negen punten aan kop. Na een wervelende eerste helft stond het 4-4.

De tweede helft kwam Hoogeveen eenmaal aan de leiding, maar de thuisploeg kwam wederom langszij. Na de gelijkmaker kregen de Graspiepers iets te veel van het goede en overwonnen Hoogeveen met 6-5 in de allerlaatste seconde. De vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde ook al in een 3-1 overwinning voor de ploeg uit Drachten. In die wedstrijd waren beide teams afwachtend en kwamen lastig tot scoren. Zo anders was het deze keer. Vanaf minuut één was het een open wedstrijd.

Strafcorner

De Graspiepers kwamen al vroeg aan de leiding. Uit een strafcorner was het de aanvoerder die in de korte hoek raak schoot. Hoogeveen liet zich niet van zijn stuk brengen en kwam al snel weer op 1-1. Over de rechterkant was het Bert Jan Mulder die goed doorzette en passte op Koen Bouwmeester. Zijn schot over de keeper heen was ook de lijnverdediger te machtig. De geschiedenis herhaalde zich nog twee maal. De Graspiepers kwamen respectievelijk op een 2-1 en 3-2 voorsprong. Maar beide keren herstelde Hoogeveen zich snel. De 2-2 kwam op naam van Martijn de Bondt. Een individuele actie verschalkte de keeper in de korte hoek. Jonathan Kruk stond ook deze wedstrijd zijn mannetje. Een pass van hem zette Jaurik Roelfsema alleen voor de keeper aan de linkerkant van het veld. Roelfsema bedacht zich niet en schoot de bal bekeken achter de Drachtense keeper.

Vlak voor de rust kwam Hoogeveen via een snelle spelhervatting voor de eerste keer op voorsprong. Topscoorder Antoine Veringa was uiteindelijk degene die de bal hard door de benen van de keeper raak schoot. Nog voor de rust was het de thuisploeg die wederom langszij kwamen uit een strafcorner waardoor het terecht 4-4 stond bij rust. Na de rust wilden De Graspiepers er op en erover maar was het Hoogeveen dat goed stand wist te houden. Beide teams kozen meer de momenten uit om te kunnen aanvallen. Veringa en Roelfsema kregen beide een kans om Hoogeveen weer aan de leiding te brengen uit een strafcorner. Ook de Graspiepers probeerden het wel maar waren slordiger in de afronding.

Voorsprong

Hoogeveen kwam met nog acht minuten te spelen op een verdiende voorsprong. Martijn de Bondt kwam vanaf de linkerkant van de cirkel naar binnen en schoot voorbij de keeper. Echter werd de bal op de doellijn met het lichaam tegengehouden door een verdediger. Deze overtreding betekende een strafbal voor Hoogeveen. Mulder verzilverde dit buitenkansje koelbloedig. De thuisploeg kwam vijf minuten voor tijd toch weer terug in de wedstrijd. De scheidsrechter zag een foutieve actie voorafgaand aan het doelpunt over het hoofd, waardoor de aanvaller een makkelijke doortocht kreeg naar het doel van Jan van den Berg en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Het leek op een terechte puntendeling te gaan, maar anderhalve minuut voor tijd moest Hoogeveen verder met een man minder. In de allerlaatste seconde kregen De Graspiepers een strafcorner te nemen. Deze werd hard en laag in de korte hoek raak geschoten waardoor Hoogeveen met lege handen kwam te staan.

Titelstrijd

Met nog vier wedstrijden te spelen staat Graspiepers aan de leiding met 12 punten gevolgd door Hoogeveen met 9 en Steenwijk met 7 punten. Zondag speelt Hoogeveen in de Kalkwijckhal te Hoogezand tegen hekkensluiter Dash en wederom tegen koploper de Graspiepers. Mochten beide wedstrijden gewonnen worden dan belooft het een week later spannend te worden om de titel in Sporthal Trasselt in Hoogeveen.