Samenwerking lokale partijen tijdens waterschapsverkiezingen

Meppel - Voor de waterschapsverkiezingen van 18 maart gaan lokale partijen samenwerken met de Algemene Waterschapspartij Reest & Wieden. Door deze samenwerking wordt verbinding gemaakt tussen invloed op het waterbeheer en de mensen met hun belangen.

De samenwerkende partijen en hun vertegenwoordiger zijn Gemeentebelangen De Wolden (Douwe Oosterveen), Gemeentebelangen Hoogeveen (Jan Stoefzand), Duurzaam Sociaal Sportief Westerveld (Geke Kiers) en Sterk Meppel (Peter de Vries). Ook stadspartij PLOP uit Assen steunt de samenwerking.

Deze lokale partijen sluiten zich aan bij de Algemene Waterschapspartij Reest & Wieden. Daardoor ontstaat een sterk team met negen bekende en ervaren kandidaten op de kieslijst. De AWP Reest & Wieden maakt sinds 2008 deel uit van het huidige Waterschapsbestuur.  

AWP Reest & Wieden staat voor onafhankelijke, deskundige en evenwichtige belangenbehartiging. Lijsttrekker is Arja Doornbos uit Meppel. Ze heeft veertien jaar ervaring in het waterschapsbestuur. Zeker nu er een verkenning plaatsvindt voor een fusie van de waterschappen Reest & Wieden en Groot Salland, legt ze ‘de lat hoog’.

AWP Reest & Wieden heeft geen landelijke politieke agenda’s, maar staat dicht bij de inwoners en niet slechts voor één belang, zoals natuur of landbouw. AWP Reest &Wieden is er voor en namens de inwoners in het gebied van Reest en Wieden.