Dreigende situatie in Molukse wijk

Hoogeveen - Een dreigende situatie in de Molukse wijk. Een van de woningen in de buurt wordt vanaf maandag door woningcorporatie Domesta verhuurd aan een Hollands gezin. Dit tot grote onvrede van de buurt. Het betreffende huis is vannacht beklad.

Op het raam aan de voorzijde van de tussenwoning aan de Ebbingestraat staat met grote zwarte letters: 'Molukse wijk alleen Molukkers'. Het gaat om een leegstaande woning die momenteel wordt opgeknapt. Vanaf maandag zullen de nieuwe bewoners het pand betrekken, zo meldt een woordvoerder van Domesta, die door de aannemer is gewaarschuwd en persoonlijk een kijkje is komen nemen.  

Wijkbewoner Sammy de Lima: ,,Domesta speelt een vies spelletje. Deze woonwijk is 51 jaar geleden gebouwd voor de Molukkers. Deze wijk is aan ons gegeven door het rijk. Dat willen we zo houden. Wij hebben onze eigen gewoonten, daar moet je geen andere mensen tussen zetten. Er moet rekening worden gehouden met de gevoelens van mensen. Ze mogen ons Molukse erfgoed niet afpakken.'' Volgens de bewoner staat iedereen in de buurt achter zijn woorden. 

In de Molukse wijk is een bewonerscommissie actief. Volgens De Lima heeft deze commissie contact gehad met Domesta en aangegeven dat er harde acties zullen volgen als de woningcorporatie geen bakzeil haalt. ,,Ik durf te zeggen dat het harde acties zullen worden. Daar deinzen wij niet voor terug. Ik heb mijn kapmes geslepen. Domesta speelt met mensenlevens. Dat is misschien hard, maar hoe de Nederlandse regering destijds heeft huisgehouden op de Molukken, dát is pas hard.''  

De medewerker van Domesta zegt verbaasd te zijn over deze actie. ,,Zoiets hebben we in Hoogeveen nog niet eerder meegemaakt.'' Hij geeft aan dat zijn werkgever voornemens is aangifte te doen.

Meer hierover morgen in de Hoogeveensche Courant.