Rechtzaak van moord verdachte moeder begin volgend jaar

Spier - De zaak tegen de 34-jarige moeder, die ervan wordt verdacht haar 2-jarige zoontje te hebben gedood en een poging daartoe op haar 7-jarige dochter, wordt in januari of februari 2014 door de rechtbank in Assen behandeld.

Vrijdag stond de zaak op de agenda, maar werd voor maximaal drie maanden aangehouden. De vrouw blijft zolang gedetineerd.

Voor de inhoudelijke behandeling worden deskundigen uitgenodigd die iets kunnen zeggen over een behandeling van de verdachte of dat het een TBS met dwangverpleging moet worden.

Ook krijgt een onderzoekster uit de Verenigde Staten de kans een rapport in te leveren over het DNA van de vrouw, waaruit zal moeten blijken dat zij door medicijngebruik is vergiftigd. Door de bijwerkingen van deze pillen heeft dit incident kunnen gebeuren, meende advocate A. Westerhuis tijdens de regiezitting. Westerhuis staat de moeder bij in deze zaak.

De 34-jarige vrouw werd aangehouden nadat zij op 23 december met haar auto met daarin haar twee kinderen in Stuifzand een kanaal was in gereden. Daarbij belette ze volgens het Openbaar Ministerie haar dochter om uit de auto te vluchtten. Dit lukte uiteindelijk toch. Haar 2-jarige zoon was al voor de autorit door verstikking om het leven gekomen. (ADP)