Advocaat: ‘Grietje S. herinnert zich niets van misdrijven’

Stuifzand - Grietje S. uit Spier herinnert zich niets van het doden van haar 2-jarige zoontje en een poging tot moord op haar 7-jarige dochter in december vorig jaar bij Stuifzand.

Dat zei haar advocaat Willem Bierens dinsdag bij de pro formazitting van de zaak tegen de 33-jarige vrouw bij de rechtbank in Assen.

S. reed op 23 december in verwarde toestand met haar auto, met daarin ook haar twee kinderen, een diepe sloot bij Stuifzand in. Uit onderzoek bleek dat haar zoontje op dat moment al overleden was. Hij is volgens het Openbaar Ministerie (OM) tussen 21 en 23 december door S. om het leven gebracht. Zij zou het kind hebben verstikt.

Het jongetje lag in een doos in de auto. Tegen zijn zus zei S. dat ze de auto niet uit mocht gaan toen ze eenmaal in het water lagen. Ook probeerde de vrouw het meisje tegen te houden door het bij de benen te pakken. Uiteindelijk kwamen zij en haar moeder ongedeerd op het droge.

Bloedonderzoek

De rechtbank hield de zaak dinsdag aan, omdat S. momenteel wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Volgens Bierens kan het rapport van het PBC wel eens cruciaal worden voor de vraag wat er nu precies is gebeurd.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt nog bloed van de vrouw. Zij gebruikte een antidepressivum en onderzocht wordt of dat van invloed is geweest op haar toestand en haar geheugen. De vrouw is volgens haar advocaat eerder opgenomen geweest in een GGZ-kliniek met psychiatrische klachten. Zij en de vader van de kinderen waren al een tijdje uit elkaar.

De zaak is voor drie maanden aangehouden. Of hij in juni wel inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.