Taart voor initiatiefnemers speurtocht in Steenbergerpark

Hoogeveen - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder gaat dit keer naar Bart-Jan Wolting en Karin Leijssenaar. Zij hebben in de kerstvakantie gezorgd voor heel wat vermaak voor gezinnen. De twee waren spontaan op het idee gekomen om een speurtocht uit te zetten in het Steenbergerpark, waar iedereen gratis aan mee kon doen. De zondag na kerst hebben ze de tocht uitgezet, waarna zeker honderd personen eraan deel hebben genomen. Vorige week werd de winnaar bekendgemaakt.

Bart-Jan is werkzaam in het onderwijs en had rond pasen, tijdens de eerste lockdown, voor de leerlingen met succes een paasspeurtocht uitgezet. Op tweede kerstdag stelde hij zijn vriendin voor een soortgelijke tocht uit te zetten waar iedereen aan mee zou kunnen doen. „Karin heeft een bedrijf in bestickering, koekieboe.nl, en door prijsjes beschikbaar te stellen zou zij haar zaak mooi kunnen promoten, zo had ik bedacht. Een perfecte combinatie, toch?”, zegt de 35-jarige Hoogevener. 

De koe werd gelijk bij de horens gevat, want een dag later trok het stel in de stromende regen het Steenbergerpark in om de speurtocht uit te zetten. Bart-Jan had een kaartje van het park via Google Maps gepakt en daar een bestand van gemaakt. In het park werden 23 stickers, oftewel sterren, verstopt. Op elke sticker stond een cijfer en een letter. Er werden tien coördinaten, die naar tien sterren leidden, ‘cadeau’ gegeven. De andere sterren moesten vervolgens nog worden opgespoord. ,,De meesten hebben in ieder geval twintig sterren kunnen ontdekken. Drie sterren waren wat lastiger te vinden”, weet Bart-Jan. Alle letters samen leidden tot het woord: tweeduizendeenentwintig, 23 letters dus in totaal. 

Via verschillende sociale media werd de speurtocht bekendgemaakt en via koekieboe konden de deelnemers de benodigde bestanden downloaden. 

Uiteindelijk waren er ruim dertig inzendingen, maar het aantal downloads op de site van koekieboe lag op ongeveer honderd. De prijs voor de winnaar was een cadeaubon van 20 euro van een tuincentrum en 21 euro van koekieboe, wat toepasselijk weer 2021 maakte. „We hebben erg leuke reacties ontvangen. We kregen zelfs foto’s toegestuurd van mensen die druk in het park aan het zoeken waren. Ja, het heeft positief uitgepakt”, laat Bart-Jan tevreden weten. Er was bovendien nog een leuke bijkomstigheid. „Veel mensen vertelden dat ze niet wisten hoe mooi het Steenbergerpark is. Het was voor menigeen dus een positieve kennismaking met het park.”