Henk en Tinie Woltinge zijn 65 jaar getrouwd: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Hoogeveen - Corona maakte dat het 65-jarig huwelijksfeest van Henk (87) en Tinie (86) Woltinge-Binnenmars uit Hoogeveen maandag compleet anders verliep dan gepland. ,,Maar dat was helemaal niet erg, want wij hebben een prachtige dag gehad”, vertelt Henk vol dankbaarheid aan de telefoon.

Het briljanten bruidspaar werd een dag lang in de watten gelegd. Dat begon ‘s morgens al met een ontbijt dat werd thuisbezorgd, ‘s middags gevolgd door een lunch en ‘s avonds een diner. Rond 10.00 uur was er nog een grote verrassing. Op het binnenterrein van het wooncomplex aan de Markt speelde een draaiorgel een uur lang voor het verraste bruidspaar en hun medebewoners bekende liedjes van vroeger. „Ik heb zelf vaak op bruiloften gespeeld met mijn accordeon, dus die nummers waren voor mij allemaal bekend. Iedereen was aan het genieten. We hebben een groot terras en hebben zelfs nog heerlijk gedanst”, glundert Woltinge. En ook de buren lieten deze bijzondere mijlpaal niet ongemerkt voorbij gaan. Zij hadden ‘s middags een accordeoniste geregeld. En dus werd er opnieuw uit volle borst meegezongen. 

Jennechiesmarkt

Henk is geboren in Hollandscheveld, Tinie in Hoogeveen. Ze hebben elkaar ontmoet op de zogenaamde Jennechiesmarkt op de Hoofdstraat in Hoogeveen, waar Henk samen met een kameraad was en Tinie samen met een vriendin. De mannen kregen de vrouwen in het oog en waren gelijk onder de indruk. ,,Het was liefde op het eerste gezicht. Ik kreeg een relatie met Tinie, mijn kameraard met haar vriendin.” Henk en Tinie kregen zes kinderen en de familie is inmiddels uitgebreid met 16 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen. ,,Daar zijn wij heel blij mee.”

Henk heeft het grootste deel van zijn leven gewerkt op het Menso Alting College. Tijdens zijn werk volgde hij een studie aan de Rijksuniversiteit Groningen om zijn bevoegdheid te halen om practicum biologie te kunnen geven. Tinie zorgde voor het gezin.

Beiden zijn nog behoorlijk fit. Samen maken ze elke dag een wandeling door het centrum. „Jarenlang hebben wij ook een tuin gehad bij Ons Domein. Ik hield van tuinieren. Ik heb daar velen kunnen adviseren. Weet je bijvoorbeeld dat koffiedik een heel goede meststof is. En heb je schimmel op rozen, aardbeien, aardappels en dergelijke, verdun dan halfvolle melk met water en spuit dat erop. Maar pas op: doe dat ‘s avonds en niet als de zon schijnt, want anders verbrandt alles.”