Mina Koes in race voor Drentse ‘Kern met Pit’

Zuidwolde – Het openlucht theaterspel ‘Mina Koes’, dat in augustus 2020 al had moeten plaatsvinden in de natuur bij Zuidwolde, is één van de kandidaten voor de Drentse titel ‘Kern met Pit’. Er staat een bedrag van 1500 euro op het spel, er zijn vijf kandidaten.

Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat en voor de regio Zuidwolde is dat uiteraard Mina Koes. Kern met Pit is een al jaren bestaande landelijke wedstrijd, waarin buurtbewoners worden uitgedaagd om buurtprojecten binnen een jaar uit te voeren. Door corona geldt nu een termijn van twee jaar. De zes hebben in ieder geval al 1000 euro verdiend, maar provinciale winnaars maken ook landelijk kans op liefst 3000 euro.

Behalve Mina Koes zijn de projecten het onderduikershol in Valthe, een multifunctioneel beweegpark in Peize, de aanleg van wandelroutes en bankjes in Dalerveen en een website over vier wandelroutes in Dalen.

Voorstellingen

In Zuidwolde waren ze er vorig jaar al bijna helemaal klaar voor: het opvoeren van een reeks voorstellingen in de openlucht bij Het Zwarte Gat. Een enthousiaste groep amateurtoneelspelers was al sinds het najaar van 2019 aan het repeteren in Linde, totdat het coronavirus toesloeg. Nu staan de voorstellingen gepland voor augustus. De première is op 19 augustus.

Voor de organiserende stichting zou het mooi zijn als er extra waardering vanuit Kern met Pit komt. Stemmen kan via https://www.kernmetpit.nl/default.aspx en dat kan tot 20 januari. De winnaar van Drenthe wordt op 23 januari bekendgemaakt. De landelijke finale is gepland op 5 juni.