Laatste wens gaat in vervulling voor Wilma

Hoogeveen - Wilma uit het hospice in Hoogeveen beleefde vrijdag samen met haar man Jan van Dalen een bijzondere dag. Haar laatste wens, een vaartocht, ging in vervulling dankzij de Stichting Vaarwens en Stichting Ambulancewens.

De sluipmoordenaar heeft Wilma ruim voor haar 55ste levensjaar al gevonden en woekert door haar lichaam als onkruid. Ondanks alle inzet van de medici is de ongecontroleerde celdeling niet te beteugelen en Wilma is opgegeven. Nu wacht ze op wat gaat komen, maar ze wilde dolgraag nog een keertje varen.

Grote glimlach

Ondanks de lockdown kon de wens toch in vervulling gaan. In Amsterdam bereidden dagschipper Frouk en gastdame Marjon de vaarwens voor. De wensambulance kwam na de rit vanuit Hoogeveen aan in Amsterdam en Wilma kwam met een glimlach naar buiten, waarna ze aan boord werd gereden. De trossen werden los gegooid, waarna het grote genieten kon beginnen.

Wilma wilde dolgraag de Voorzaan op en dat behoorde - nu de renovatie van de sluis klaar is – tot de mogelijkheden. De tocht ging tot Krommenie. Ook haar man Jan was in z’n nopjes. Hij stond niet alleen aan het roer, maar zette zich ook in als matroos met de mijnen en stootwillen.

Het werd een onvergetelijke dag voor alle betrokkenen.