Tennisvereniging Suthwalda krijgt twee padelbanen, als de leden akkoord gaan

Zuidwolde - Tennisclub Suthwalda in Zuidwolde krijgt twee padelbanen. Daarmee surft de vereniging mee op het landelijke succes van deze betrekkelijk jonge buitensport, die enigszins op squash lijkt. De aanleg kost de vereniging 220.000 euro.

Volgens voorzitter Anneke Sleijster moeten de leden tijdens een extra ledenvergadering, gepland op 26 januari, nog akkoord gaan. Dat heeft vooral ook te maken met de eigen bijdrage van de vereniging. Gedacht wordt om met 2000 uur aan zelfwerkzaamheid een bedrag van 44 mille te besparen. Er komt 34.000 euro BOSA-subsidie, een stimuleringsregeling voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Van Initiatiefrijk De Wolden kan 54.000 euro worden verwacht als stimuleringsbijdrage, exact hetzelfde bedrag dat Suthwalda uit eigen middelen bijlegt.

Breed inzetbaar

„De padelbanen zijn straks breed inzetbaar, ook voor niet-leden van Suthwalda”, laat burgemeester Roger de Groot weten. Padel is een snelgroeiende sport en er wordt ook al volop competitie in gespeeld, voor het uitbreken van corona dan. Onder andere bij MLTC in Meppel wordt zeer fanatiek gespeeld, ook in de avonduren. Er wordt ook veel energie gestoken om de padelsport te introduceren en promoten, waarbij afspraken met scholen en verenigingen gemaakt worden.

TC Suthwalda laat weten dat met de aanleg van de banen de exploitatie sluitend zal zijn.

Bij padel sta je in een glazen kooi, waarbij je de wanden ook mag gebruiken. Het wordt met een aangepast racket gespeeld en met een iets zachtere bal.