Posterproject van Geesbrugse Miriam Bussemaker brengt straat samen met Kerst

Het is niet anders: iedereen moet zich aanpassen aan dit coronatijdperk. Ook met Kerst. Voor Miriam Bussemaker uit Geesbrug is dat geen probleem.

Ze deed een beroep op haar creatief vermogen en koppelde er ook nog eens een sociaal doel aan: een leuke kerstactiviteit, die eenvoudig is te organiseren in de eigen straat. „Met de straat, dorp of wijk bestel je posters in kerstsfeer met elk een doe- quiz- of kijkvraag. De posters zijn kant-en-klaar en kun je de avond voor kerst ophangen.”

Het complete pakket, dat bestaat uit 22 posters op A3-formaat, is voor 29,50 euro te bestellen op www.leukekerst.com. Dat is inclusief verzendkosten, een uitnodigingsbrief voor de buren en een beknopte handleiding. „Je kunt het verder zo leuk maken als je wilt. Deel warme chocomelk uit, loof prijzen uit of zet iets sfeervols bij de poster. Alles kan.”

Illustrator Bussemaker is rond Kerst altijd volop bezig. „Wat ik normaal doe in de tijd voor Kerst? Dan begeleid ik de schoolkerstband, speel ik in kerken voor senioren op kerstmiddagen, bezoek ik een kerstconcert en volg ik een kerstworkshop. Maar alles waar ik graag naartoe ga, is tijdelijk gestopt.”

Quizvraag

Met veel zorg en techniek ontwierp de Geesbrugse kerstposters met daarop een leuke quizvraag, een idee voor een spel of een mooie opdracht. „Dit alles om jouw buren straks toch persoonlijk een fijne Kerst te kunnen wensen en ook om er even uit te zijn. Maar vooral om kerst een beetje sprankelend te maken”, vervolgt Miriam.

„Je hoeft alleen als buren een avond rond kerst vast te leggen, alle buren op de hoogte te brengen en de posters in jouw straat uit te delen. Een verantwoorde activiteit in de buitenlucht, coronaproof en dichtbij huis wat gezelligheid!”