Pieten brengen verrassingspakketten rond voor minima

Hoogeveen - Maar liefst 26 minimagezinnen uit Hoogeveen en omgeving werden vrijdagavond verrast door enkele pieten.

Deze pieten waren ingeschakeld door een vriendengroep en diverse kinderen, die met een speciale actie (verkoop van onder meer waxinelichtjeshouders en versierde bekers) en de hulp van sponsors geld en spullen hadden ingezameld om verrassingspakketten te maken.

Dankzij hoofdsponsor Marrie Oelen van de Kledingbank en Kinderhulp waren er ook cadeaus voor de kinderen, die konden worden ingepakt met cadeaupapier van kinderopvang Smallsteps. Coop Grote Beer zorgde voor snoepgoed en groenteboer Jan van Assen uit Hollandscheveld bracht mandarijntjes als gezonde traktatie in. Basisschool Apollo in Krakeel heeft cadeautjes gesponsord en Autobedrijf Snippe bood financiële hulp. Antje Prins van de actiegroep: „Zonder al die hulp hadden we er niet zo’n groot succes van kunnen maken.”

Verschillende groepen pieten gingen op pad om alle pakketten rond te brengen. Iedereen genoot ervan. Antje: „De pieten vonden het geweldig om te doen. Ze waren door het dolle heen.” De gezinnen gereageerden blij, verrast en emotioneel. „Sommige mensen waren emotioneel en blij tegelijk. Ze vonden het super fijn dat we bij hun kwamen en waren ons erg dankbaar.”

Kerstactie

De vriendengroep heeft inmiddels besloten met kerst een nieuwe doelgroep te verblijden met een verrassingspakket. Daarvoor zijn inmiddels ook al weer acties opgestart. „Voor de kerstactie gaan wij 50 pakketten rondbrengen bij ouderen die een steuntje in de rug verdienen mede omdat het voor hen zo’n zwaar jaar is, en alleenstaande moeders en vaders”, vertelt Antje. Om geld hiervoor in te zamelen worden waxinelichtjes (twee voor 4 euro) en kerstbekertjes (1 euro) verkocht. Ook hebben twee vrouwen zich bij de vriendengroep aangesloten om Turkse pizza's te verkopen voor het goede doel. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina: pakjesavond voor heel Hoogeveen. Daarnaast hebben zich al wat nieuwe sponsors gemeld voor de kerstactie.

Namen van personen die een pakket verdienen kunnen via e-mail worden doorgegeven: actiedoelen-hoogeveen@hotmail.com of via de Facebookpagina pakjesavond voor heel Hoogeveen.