Hoofdklassers maken herstart middels halve competitie

Hoogeveen – De hoofdklassers Hoogeveen, Noordscheschut en HZVV zullen opnieuw aan de competitie beginnen indien er vanaf februari weer gevoetbald kan worden. De huidige hoofdklassen zullen worden opgesplitst in tweede regionale klassen. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten.

De aangepaste opzet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities pas later dan het eerste weekend van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is. Dan is ook het afronden van de eerste competitiehelft weer een optie en blijven de uitslagen van de eerder gespeelde wedstrijden staan.

Opnieuw bij elkaar ingedeeld

Noordscheschut en HZVV zijn in de nieuwe opzet opnieuw bij elkaar ingedeeld en zullen normaal gesproken dit seizoen nog twee keer tegen elkaar in actie komen. Andere tegenstanders zijn: Berkum, Buitenpost, Flevo Boys, ONS Sneek, Genemuiden en Urk.

Hoogeveen zondag treft de volgende tegenstanders: Alcides, Be Quick 1887, Emmen, Longa’30, RKZVC, SDO en Silvolde.

Als gevolg van deze aanpassingen wordt de promotie-/degradatieregeling aangepast en uiterlijk 1 januari bekendgemaakt.

De komende weken zullen in het teken blijven staan van de besluiten van de overheid en het wel of niet vrijuit kunnen trainen en het herstarten van de competities. Kort na de aangekondigde persconferentie van 8 december komt de KNVB met nadere informatie, met onder andere de speeldagenkalenders en aangepaste promotie-/degradatieregeling voor het verdere vervolg.

Over de competities in de lagere klassen is nog geen duidelijkheid.