Drentse chef-koks ontwikkelen ‘Out of the Kerstbox’

Hoogeveen - Drie chefs uit Zuidwest-Drenthe staan deze kerst samen achter het fornuis. De koks van Narline, ’t Schippershuus en Westerbergen hebben van de coronalast een lust gemaakt en samen een ludieke ‘Out of the Kerstbox’ ontwikkeld. De box biedt een exclusief 5-gangenmenu, die je thuis in een handomdraai op tafel tovert.

„Toen midden november bleek dat er geen uitzicht was voor heropening van de restaurants tijdens de kerstdagen, hebben wij zelf het heft in handen genomen”, aldus Gelco Groote van ’t Schippershuus uit Hoogeveen.

Een onderonsje met de collega’s was genoeg om tot een creatieve brainstorm te komen, waarna er diverse kook- en proefsessies volgden. „We hebben nu al heel veel lol en energie uit de samenwerking gehaald, aldus chef-kok Guy Karhof van Westerbergen. „Nu de verkoop nog”.

Maarten Dragt van Narline hoopt dat veel Drentenaren voor dit unieke kerstdiner aan huis kiezen en benadrukt dat voor de bereiding niet meer nodig is dan een finishing touch. Het 5-gangen menu is eenvoudig online te bestellen via www.outofthekerstbox.nl en kan zowel op 24 als 26 december afgehaald worden bij restaurant Narline in Zuidwolde.