Studenten Alfa-college Hoogeveen helpen met KiKa-kerststollenactie

Hoogeveen – Normaal gesproken steken eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlenende beroepen hun handen veelvuldig uit de mouwen in dienstencentrum AlfaDOET. Maar door de coronamaatregelen kan er dit jaar weinig een beroep worden gedaan op de studenten.

In dit dienstencentrum van AlfaDOET helpen de studenten bij activiteiten waarbij men handen tekort komt. Dat kan van alles zijn: koffie drinken met ouderen, hulp bij het halen van boodschappen, goodiebags samenstellen voor evenementen. Hoogevener Mike van Puffelen doet vaker een beroep op de studenten bij zijn acties voor stichting Kinderen kankervrij (KiKa). Nu heeft hij samen met de studenten weer een klusje kunnen doen. Om extra aandacht te vragen voor zijn KiKa-kerststollenactie moesten er folders verspreid worden. Dit was een mooie klus die hij samen kon doen met AlfaDOET.

Speciaal voor KiKa gemaakt

Met nog een aantal weken te gaan tot kerst wil Mike zoveel mogelijk kerststollen verkopen. De kerststol is speciaal voor KiKa gemaakt. De kerststol is bereid met roomboter, amandelspijs, gevuld met krenten en rozijnen en is afgewerkt met amandelschaafsel. De stol kost 9 euro en kan in Hoogeveen wordt thuisbezorgd door de KiKa-beer.

Bestellen kan tot en met 6 december via actievoorkika@outlook.com. De stol kan bezorgd worden in het weekend van 18 december in Hoogeveen.