VVD’er Mark Strolenberg staat op kandidatenlijst voor Tweede Kamerverkiezingen: ‘Ik ben er klaar voor’

Hoogeveen Mark Strolenberg uit Hoogeveen heeft een plek bemachtigd op de voorlopige kandidatenlijst van de VVD voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Op plek 38 staat de Hoogeveense politicus als hoogstgenoteerde Drent. „Met het huidige aantal zetels en ambtsplekken is dat een verkiesbare plaats”, zegt hij hoorbaar blij. „Ik ben er klaar voor en heb er zin in.”

Nu Drents Kamerlid Erik Ziengs na 12 jaar stopt vindt de Hoogevener het van belang dat Drenthe goed is vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. „Al een lange tijd heb ik interesse in de landelijke politiek. Het voelde alleen altijd zo’n ver-van-mijn-bedshow. Afgelopen jaren heb ik trainingen gevolgd binnen de VVD die nodig zijn om goed voorbereid als Kamerlid aan de slag te gaan. Ook heb ik met het huidige Kamerlid Erik Ziengs meegelopen en werd steeds enthousiaster”, vertelt hij over zijn voorbereidingen.

Lokale belangen

Bij een eventuele installatie als Kamerlid blijft hij in Hoogeveen wonen. „Hoogeveen is een prachtige gemeente waar ik mij de afgelopen jaren graag voor lokale belangen heb ingezet.”

Maar heel eerlijk bekent hij ook dat de afgelopen twee jaren minder leuk waren. „Vanaf de laatste verkiezingen heb ik weinig lol beleefd aan het raadswerk. De politieke en financiële situatie en ook de samenwerking in de raad en met het college was echt heel beroerd. Echte debatten op de inhoud waren er niet.”

De lokale politiek is volgens de VVD’er wel een goed opstapje naar de landelijke politiek: „Veel nationaal bekende politici zijn hun politieke carrière in lokale gemeenteraden begonnen. Raadsleden staan in de klei, zien en weten goed wat er (lokaal) leeft. De landelijke regelgeving en het beleid treffen dezelfde mensen.”