Fantastic Sports start met concept Fit-inn

Hoogeveen - Fantastic Sports is compleet vernieuwd. Eigenaar Hans Schonewille heeft vorige week alle ‘oude’ fitnesstoestellen verwijderd, zo’n 80 in totaal, en vervangen door nieuwe. Schonewille heeft daarbij een nieuw concept bedacht, onder de noemer Fit-inn20, Fit-inn30 en Fit-inn40, dat ervoor zorgt dat ook diegenen die weinig tijd hebben, gemakkelijk toch kunnen sporten.

Er wordt gewerkt aan de hand van circuits in drie kleuren: groen voor 20 minuten, oranje voor 30 minuten en geel voor 40 minuten. „Kort en bondig sporten onder deskundige begeleiding wordt de toekomst. En in verband met Covid-19 ook nog eens heel veilig, want niemand loopt tegen de looproutes in”, weet Schonewille, die spreekt van een primeur voor het noorden. Daarnaast heeft hij gekozen voor compleet nieuwe freeweight toestellen voor de getrainde sporter.

Vorige week dinsdag zijn alle oude toestellen verwijderd, waarna vijf vrachtwagens vol nieuwe toestellen rechtstreeks vanuit Italië naar Hoogeveen zijn gereden. Woensdag en donderdag zijn alle apparaten op hun nieuwe plek gezet. Een enorme investering, maar Schonewille gelooft in het concept. „Dit is de toekomst.”

Veilig sporten

Fantastic Sports staat voor veilig sporten en hulp met afvallen. „Wij bieden hulp en begeleiding om te werken naar een gezonde BMI. Overgewicht is een groot probleem tegenwoordig. Het zorgt veelal voor klachten als een te hoog cholesterol, jicht, een hoge bloeddruk, suiker type 2, weinig weerstand, kortom voorbeelden te over. Mensen moeten op verantwoorde manier kunnen sporten met een voedingsschema, met daarbij iedere week weegmomenten en bewaking van de spiermassa. Je hebt namelijk spieren nodig om vet te kunnen vebranden”, legt Schonewille uit. Fantastic Sports is zich daar de laatste 10 jaar op gaan richten. En met succes. Klanten komen uit een brede regio, onder meer uit Beilen, Dwingeloo, Westerbork, Ruinen, Meppel, Veenoord, Klazienaveen, Emmen, Assen en Steenwijk. Met gepaste trots stelt Schonewille: „Fantastic Sports is een begrip aan het worden inmiddels, zeker nu met corona.”

Ook veel oudere sporters vinden hun weg naar Fantastic Sports. De oudste sporter is 90 jaar en er sporten zeker 50 personen boven de 75 jaar. „Veilig en verantwoord onder deskundige begeleiding sporten is ons doel. Fantastic Sports wordt beoordeeld op resultaten. Dat is het succes van Fantastic Sports, tevreden klanten die hun doelen halen is ons succes.”