Een litertje soep scoren van Van ‘t Hooge bij Herqua Sports

Hoogeveen – Onder de medewerkers van cateringbedrijf Van ’t Hooge is een heuse wedstrijd ontstaan: wie verkoopt de meeste soep? Frits van der Veen van Herqua Sports hoorde over de actie en nodigde de cateraar zaterdag uit om met een stand voor de winkel te staan onder het motto: ‘Het seizoen loopt in de soep’. ,,Het winterseizoen loopt in de soep en het zijn geen makkelijke tijden. De slogan was daarom snel bedacht.”

De stand is in ieder geval niet te missen. Muziek klinkt over de Schutstraat en af en toe komen mensen nieuwsgierig kijken wat er aan de hand is. Van der Veen is tevreden en vindt het een mooie aanvulling op deze winterdag. ,,We hebben hier een mooie doorloop, staan op een goede plek en medewerker Xanti Marissen kan mooi wat verkochte emmertjes soep op haar naam bijschrijven”, vertelt Van der Veen.

Fanatiek

De wedstrijd is volgens Marissen in volle gang. ,,Sommige collega’s hebben al meer dan 100 emmertjes soep verkocht”, vertelt ze lachend. ,,Die zijn niet meer in te halen, maar dat geeft niet. Het is leuk om het op deze manier met z’n allen te doen. Het was een idee van een van onze koks en iedereen is fanatiek.”

De wedstrijd loopt door tot 10 december en komende zaterdag staat Van ’t Hooge van 11.00 tot 16.00 uur nog een keer voor de deur bij Herqua Sports aan de Schutstraat. Volgens Marissen is het heel makkelijk: ,,Het zijn emmertjes soep van 1 liter die mensen handig thuis in de diepvries kunnen doen en vervolgens kunnen opwarmen. Een ideaal product in deze tijd, waar mensen niet naar een restaurant mogen. Je ondersteunt de horeca hier wel mee. Voor 7,50 per liter heb je keuze uit snert, bonensoep, pompoensoep, tomatensoep of mosterdsoep.”

Meer informatie is hier te vinden.