Bestuur mfc De Eiken wil beheer teruggeven aan de gemeente

Tiendeveen - Het bestuur van MFC De Eiken heeft het dorp een ultimatum gesteld. De dorpelingen hebben 14 dagen de tijd om zich aan te melden als bestuurslid, anders geeft het huidige bestuur het beheer van De Eiken terug aan de gemeente.

Het is de uitkomst van een vergadering die de bestuursleden maandagavond hadden. “De toekomst ziet er voor de gebruikers van het mfc niet rooskleurig uit. Ondanks herhaaldelijke oproepen zijn er geen aanmeldingen binnengekomen voor nieuwe bestuursleden. Dus hebben wij de conclusie getrokken dat het de Tiendeveners niet zoveel uitmaakt dat het mfc open blijft of in eigen beheer blijft. Jammer voor die kleine groep mensen die wel blij zijn met wat kan, ook al is dat nu inderdaad even niet volop. Het lijkt wel de trieste waarheid.”

Een bestuurslid over

Het bestuur van mfc De Eiken bestaat momenteel nog uit twee personen: Ria van Goor en Bé IJmker. Echter legt Be IJmker eind dit jaar zijn functie als bestuurslid neer. Hij woont al een jaar niet meer in het dorp en vindt het tijd dat ‘echte’ dorpelingen in het bestuur gaan bijspringen. 

In dien er geen versterking komt gaat per 14 december het beheer terug naar de gemeente Hoogeveen. “Dit betekent dat vanaf die datum iedereen voor vragen of gebruik van het MFC zich moet melden bij de gemeente. Alle gevolgen op welk gebied dan ook, vallen dan niet meer onder verantwoording van het huidige bestuur.”

Wie dit wil voorkomen kan zich aanmelden via info@mfctiendeveen.nl