Henk en Zwaantje Bennink al 60 jaar een paar

Hoogeveen - Henk en Zwaantje Bennink-Koster uit Hoogeveen hebben een mooie mijlpaal bereikt. Het was maandag precies zestig jaar geleden dat zij elkaar het ja-woord hebben gegeven.

Henk (84) en Zwaantje (82) woonden beiden op ‘t Noord op een paar honderd meter van elkaar. Al sinds hun jeugd gingen ze met elkaar om. Ze trouwden in het gemeentehuis van Hoogeveen en trokken vervolgens bij de vader van Zwaantje in, om later te verhuizen naar de Kanaalweg in Hoogeveen. Henk was in die tijd timmerman, terwijl Zwaantje vroeger veel op de boerderij hielp en later in de huishouding werkzaam was.

Ze kregen vijf kinderen. Die hebben inmiddels voor acht kleinkinderen, twee bonus kleinkinderen, één achterkleinkind en één bonus achterkleinkind gezorgd.

Samen wandelen

In hun vrije tijd houdt Zwaantje van onder andere handwerken/breien en sporten (sportschool), terwijl Henk graag de tuin in duikt en hier en daar wat knutselt en een groot liefhebber is van legpuzzels. Samen wandelen ze elke dag nog een klein uur voor de nodige beweging.