Lions D’Rante verkopen goed gevuld blik voor goede doelen

Hoogeveen - Het valt in coronatijd niet mee om activiteiten te organiseren. Lionsclub Hoogeveen D’Rante moet net als elke serviceclub creatief zijn nu niet alles mogelijk is.

De Hoogeveense club zit niet bij de pakken neer en zoekt naar andere manieren om het verschil te maken. Vanaf zaterdag 28 november verkopen de Lions op zaterdagen in de Hoofdstraat ter hoogte van de HEMA goed gevulde blikken met een historische Hoogeveense afbeelding.

Cadeautjes

In de tijd van cadeautjes geven en krijgen is het een mooie manier om geld in te zamelen voor de goede doelen die de club wil ondersteunen. Het gaat vooral om lokale thema’s en groepen op het gebied van armoede, jeugd, gezondheid en verbinding oftewel het beperken van eenzaamheid.

„Het is jammer dat we nu minder kunnen doen dan normaal gesproken. Gelukkig hebben we de peace poster wedstrijd door kunnen laten gaan en kunnen we in december de Douwe Egberts-waardepunten inzamelen voor de Voedselbank, maar we kunnen bijvoorbeeld niet het sinterklaasfeest vieren in een verzorgingshuis. We weten ook nog niet of ons valentijnsdiner door kan gaan en we kunnen de kinderen in Hoogeveen nog geen nieuwe datum geven voor de KidsMudRun”, vertelt Anja van Dalen namens de club.

Blik op de toekomst

Hoewel de afbeeldingen op de te vullen blikken doet denken aan Hoogeveen in vervlogen tijden, heet de actie ‘Blik op de Toekomst’. „Dit heeft vooral te maken met de positieve bijdrage aan de toekomst door het ondersteunen van organisaties die veel betekenen voor het welzijn van anderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Stichting Hartekind, Stichting Leergeld, het Prinses Maxima Fonds, het Leger des Heils en de Voedselbank”, legt Van Dalen uit.

Er is ruime keuze in het vullen van de blikken. In de aanloop naar Sinterklaas en kerst kunnen de kopers kiezen uit producten die daarbij passen. Het assortiment wordt voortdurend aangevuld en aangepast, zodat er altijd veel te kiezen is. Ondertussen wordt de webshop (https://lionsdrante.nl/winkel/) gevuld, zodat online bestellen ook mogelijk is.